Şalpazarı'nda yayla göçleri başlıyor

Şalpazarı"ndaki köy ve mahalle muhtarları Kadırga Yaylası civarındaki obalarına giriş tarihlerini belediye anonsuyla duyurdular. Yaylacılar okulların tatile girmesini beklemeden yollara dökülecek.Buna göre obalara ilk göç girişi 13 Haziran Perşembe günü g

Şalpazarı'nda yayla göçleri başlıyor

Şalpazarı"ndaki köy ve mahalle muhtarları Kadırga Yaylası civarındaki obalarına giriş tarihlerini belediye anonsuyla duyurdular. Yaylacılar okulların tatile girmesini beklemeden yollara dökülecek.

Buna göre obalara ilk göç girişi 13 Haziran Perşembe günü gerçekleşecek. bu tarihte; Kireç, Sugören ve Kalecik Mahallesi göçleri Davunlu Obası’na, Çamkiriş ve Turalıuşağı Mahallesiyle, Düzköy Köyü göçleri de Aktaş Obası"na girecek. Simenli, Kabasakal, Tepeağzı, Sütpınar, Güdün, Gökçeköy ve Kuzuluk köyleriyle Dereköy Mahallesi"nin göçleri Başoba ve Çeşmeler Obası"na girişleri 15 Haziran Cumartesi günü girecek.

Yaylaya son göç ise 16 Mayıs Pazar günü Eskala"ya olacak. Geyikli Beldesi ile Sayvançatak, Çamlıca, Doğancı, Dorukkiriş köylerinin göçleri görsel şölene dönüşen yayla göçlerini Eskala Obası’nda tamamlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel