"Saldırı suçu Trabzonlular'a atılmaya çalışılıyor!"

Federasyonun Mecidiyeköy'de bulunan merkezinde yapılan basın toplantısına, Trabzon, Rize, Artvin, Samsun, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Sinop ve Ordu illerinde temsilciler katıldı. İstanbul Trabzonlular Federasyonu Başkanı Dursun Çağlayan, Fenerbahçe otobü

"Saldırı suçu Trabzonlular'a atılmaya çalışılıyor!"
Federasyonun Mecidiyeköy'de bulunan merkezinde yapılan basın toplantısına, Trabzon, Rize, Artvin, Samsun, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Sinop ve Ordu illerinde temsilciler katıldı.
 
İstanbul Trabzonlular Federasyonu Başkanı Dursun Çağlayan, Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı asla tasvip etmediklerini belirterek, şunları kaydetti:
 
"Bunu yapan bir Trabzonlu çıkarsa bizi çok üzer. Bu tamamen bir projedir. Trabzon ve Karadeniz çok süratli ses getiren bir bölge. Yüzde 99 diye suçlanan insanlar bile ceza almadan suçlu gösterilemez. Hukuk suçlu derse ondan sonra hain diyebiliriz. Aksi takdirde Bunu emniyette vali de diyemez. Bu doğru değil. O gözaltına alınıp serbest bırakılan çocuklar inşallah suçsuzdur. Bu olaya onlara addedenlerin inşallah yüzleri kızarır. Trabzonlulara suç atmaya çalışıyorlar. Olanları hiçbir yönüyle tasvip etmiyoruz. Bu hadisenin gerçek sorumlularını yetkililerin bir an önce bulmasını istiyoruz."
 
Fenerbahçe ve Trabzonspor camiaları arasında gerginliğin tek bir şekilde sona ereceğini savunan Çağlayan, "Verilmiş onanmış cezalar, yeniden yargılanmayla bir taleple değiştirilirse, hadise kapanmaz tabii. Burada çalana suç üstü yapılıp cezalandırılıyor ama cezası uygulanmıyor. Bu ceza uygulanırsa Trabzonspor'un taraftarının yüreğine su serpilecektir. Bu olay kısmen de olsa bizim için o zaman kapanmış olacak" ifadelerini kullandı.
 
İstanbul Spor Federasyonu Gençlik ve Spordan Sorumlu Başkan Yardımcısı Göksal Purtuloğlu ise, olayı kınayarak, "Spor bir oyundur oyuncak değil. Karadeniz bu olayın oyuncağı olmayacaktır. Biz sporun iyi ahlaklısındanız. Spora kavganın karışmasını istemiyoruz. Bu saldırı Trabzon ile bağdaştırılamaz. Fenerbahçe'nin futbolcularıyla sorunumuz yok. Sorunumuz Türkiye Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe'nin yöneticileriyledir. 10 yıl geçse bile Trabzon taraftarı şike olayının peşini bırakmayacaktır" şeklinde konuştu.
 
Kuzey Yıldızı Trabzonlular Derneği Başkanı İsmail Turgut Öksüz, olayı asla tasvip etmediklerini aktararak, "Kimse kimseyi kandırmasın. Av tüfeğinin menzilli bellidir. Bu plan Karadeniz'de tutmaz. Hiçbir Karadeniz evlatı bu vatana ihanet etmemiştir" dedi.
 
Öksüz, iki kulüp arasında gerginliğin kapanması içinse, "Fenerbahçe, kupayı Trabzonspor'a verir. Fenerbahçe, Trabzonspor'dan özür diler. Aziz Yıldırım ve arkadaşları istifa eder ve gerginlik böylelikle biter" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler