Sakarya'dan Rize, Artvin'e baskın

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Sakarya, İstanbul, Aydın, İzmir, Rize ve Artvin illerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda yakalanan 22 kişinin sorgusu sürüyor.Alınan bilgiye göre, Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri örgütl

Sakarya'dan Rize, Artvin'e baskın

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Sakarya, İstanbul, Aydın, İzmir, Rize ve Artvin illerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda yakalanan 22 kişinin sorgusu sürüyor.

Alınan bilgiye göre, Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri örgütlü olarak narkotik ve psikotrop madde ticareti yapmaktan takibi yapılan Hendek ilçesi Yağbasan köyünde ikamet eden N.K.'nın (41) köye satmak üzere 3 adet tabanca getirdiğini tespit etti.
Jandarma tarafından olayın Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirilmesi üzerine söz konusu şahıslar hakkında "Örgütlü olarak silah kaçakçılığı ile narkotik ve psikotrop madde ticareti yapmak" suçu ile ilgili adli dinleme talebinde bulunuldu. Hendek Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan iletişimin tespiti, dinlenmesi, kayda alınması ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi yönünde alınan kararla şahıslar hakkında Kırlangıç-06 kod isimli operasyon başlatıldı.

Sakarya ili Hendek, Akyazı, Erenler ilçeleri olmak üzere İstanbul, Ankara, Aydın, İzmir, Rize ve Artvin illerinde eş zamanlı başlatılan operasyonda L.G. (40), B.A. (25), S.D. (46), S.Y. (32),S.A. (24), M.A. (50), S.G. (40), K.Y. (70), M.D. (28), Ö.Ö. (31), R.K. S.B. (60), E.G. (18), Ö.B. (27), H.K., K.Ö. (46), N.K., S.Ç. (28), B.D. (35), K.K., T.B. ile F.G. (52) yakalanırken, R.Ç. isimli bir kişi ise aranıyor.

Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 10 adet kurusıkı ve kurusıkıdan bozma tabanca, 9 adet av tüfeği, 27 adet cep telefonu, 3 kilogram kubar esrar, 1 gram kenevir tohumu, 15 kök kenevir, çeşitli çap ve markalara ait tabanca şarjörü ile mermi ele geçirilirken, silah yapımında kullanılan 1 adet kaçak silah imalathanesi de ortaya çıkarıldı. Halen firarda olan şüphelilerle suç eşyalarının ele geçirilmesi maksadıyla operasyona devam edildiği öğrenilirken, şahısların sorguları jandarmada sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler