Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklet Projesi

 İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, sahil yolundaki terminale konuşlandırılan bisikletleri yerinde inceledi. Akıllı bisiklet kiralama sistemi hakkında bilgi alarak bisikletleri kontrol eden Başkan Demirtaş, SAMBİS bisikletinin ilk deneme sürüşünü

Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklet Projesi

 

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, sahil yolundaki terminale konuşlandırılan bisikletleri yerinde inceledi. Akıllı bisiklet kiralama sistemi hakkında bilgi alarak bisikletleri kontrol eden Başkan Demirtaş, SAMBİS bisikletinin ilk deneme sürüşünü yaptı.

“Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklet Projesi" kapsamında sahil yolunda yapımı hızla devam eden SAMBİS’in temmuz ayı sonu itibariyle faaliyete açılması bekleniyor. Türkiye Kalkınma Bakanlığı Koordinasyonu’nda, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile proje sahibi İlkadım Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yürütülen “Temiz Bir Gelecek ve Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklet Projesi” SAMBİS için son hazırlıklar hızlı bir şekilde sürdürülüyor. 6 istasyon, 160 adet park istasyonu ve 110 adet bisiklet ile Doğupark ile Batıpark arasında 8.6 kilometrelik alanda oluşturulacak olan bisiklet yolunda Samsunlular, bisiklet sürümenin keyfini doyasıya çıkaracak.

 

ENGELLİLER VE YAŞLILAR BİSİKLET SÜRECEK

Türkiye’nin bazı illerinde benzer uygulamalar olmasına rağmen istem alt yapısı ile Türkiye’de ve dünyada ilk olacak bir uygulamaya ilk adımını atan İlkadım Belediyesi her istasyonda 1 adet engelli bisikletlerinin olacağı Samsun Akıllı Bisiklet Projesi kapsamında toplamda 6 engelli bisikleti, Samsun’da yaşayan engelli vatandaşların hizmetinde olacak. Temmuz ayı sonu itibariyle açılışı gerçekleştirilecek olan Akıllı Bisiklet Projesi (SAMBİS) ile Batıpark ve Doğupark arasında proje kapsamında yapılması planlanan 8,6 km’lik yeni bisiklet yolları ile güvenli alternatif ulaşım imkanı sağlanacak. Ayrıca uygulamada engelli tasarımlı bisikletleri ile hem engelli vatandaşlara hem de yaşlı vatandaşlara sahil boyunca istedikleri gibi gezinme fırsatı sağlanacak.

 

UYDUDAN TAKİP

SAMBİS projesinin dünya ölçeğindeki bisiklet projelerine göre daha üst düzeyde olduğuna dikkat çeken İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Bisiklet kullanımını yaygın hale getirerek hem çevre hem de insan sağlığı açısından önemli bir faydayı sağlamış olacağız. Proje içersinde engelli vatandaşlarımız için de bisikletlerimiz olacak. Bisiklet kullanmak isteyen her yaştan halkımız ücretini ödeyerek, belirli güzergah üzerinde veya şehir içinde dilediği gibi bisiklet kullanabilecek. Bisikletler, aynı zamanda hırsızlık olaylarına karşı GPRS aracılığıyla uydudan takip edilebilecek Karadeniz’de bir ilki gerçekleştirmekten mutluluk duymaktayız” dedi.

 

 

bis.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler