Sağlık Skandalları Bitmiyor

 Erzurum'un Palandöken İlçesi'nde marangozluk yapan Halit Karakaya iş kazası geçirdi. Halit Karakaya'nın eli bileğinden koptu. Vatandaşların yardımı ile Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Halit Karakaya'ya Plastik Cerrahi deki 2 doktorun ameliyatta olmalar

Sağlık Skandalları Bitmiyor

 

Erzurum'un Palandöken İlçesi'nde marangozluk yapan Halit Karakaya iş kazası geçirdi. Halit Karakaya'nın eli bileğinden koptu. 

Vatandaşların yardımı ile Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Halit Karakaya'ya Plastik Cerrahi deki 2 doktorun ameliyatta olmaları nedeniyle müdahale edilemedi.

Halit Karakaya'nın hava ambulansla Trabzon’a gönderileceği bilgisi verilmesine rağmen 2.5 saat Araştırma Hastanesi'nde bekletildi. 2.5 saat sonra Halit Karakaya hava ambulansla değil, Jeep ambülansla karayolu ile Trabzon KTÜ Hastanesi'ne gönderildi. Gece saat 01.00 sıralarında ameliyata alınan Halit Karakaya'nın eli bileğine ameliyatla dikildi.
 

DİKİLEN EL TUTMADI...

Ameliyattan 4 gün sonra rahatsızlanan Halit Karakaya KTÜ hastanesine tekrar götürüldü. Doktor muayenesinin ardından Halit Karakaya'nın elinin tutmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine doktorlar Halit Karakaya'nın elini bileğinden tekrar geri almak zorunda kaldılar.

Doktorlar, Halit Karakaya'nın olayın ardından en fazla 4 saat gibi bir zaman içerisinde ameliyata alınması gerektiğini, Trabzon’a geldiklerinde ise gecikmenin söz konusu olduğunu belirttiler.
 

BAKAN AKDAĞ’DAN KENDİSİNE SAHİP ÇIKILMASINI İSTEDİ

Elini kaybeden 4 çocuk babası marangoz ustası Halit Karakaya  yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'dan kendisine sahip çıkmasını istedi.

Kendisine önce Hava ambulansla gönderileceğinin söylendiğini fakat daha sonra hava yolu ile değil karayolu ile Trabzon'a gönderildiğini anlatan Karakaya, “Geç kalındığı için elimi kaybettim. Bunu hangi vicdan kabul eder” dedi.

Olayla ilgili polise de ifade verdiğini anlatan Karakaya, Sağlık Bakanlığı'nın imkanından kendisini yararlandırmayanlar hakkında soruşturma açılmasını da istedi.

“Neden Hava ambülansla gönderilmedim?” şeklindeki sorusuna ise yetkililerin hava muhalefeti vardı onun için gönderemedik şeklinde cevap verildiğini belirtti.

Karakaya, “Trabzon üzerinde hava muhalefeti vardıysa başka merkezlere gönderilebilirdim” dedi.

Yarım adam olduğunu, elini kaybettiğini, hayatını ve çocuklarına bundan sonra ekmek parası nasıl kazanacağını da dile getiren Karakaya, şunları söyledi:

“İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Hele Sağlıkta yapılan bu kadar gelişme ve yatırımdan sonra bana yapılan cinayettir. Sağlık Bakanı'ndan tek isteğim bu konunun araştırılıp yetkililerin cezalandırılmalarıdır. Bana yapılan haksızlık karşılıksız kalmamalıdır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler