Sağlık Sen'den Kanuni hastanesi açıklaması

Sağlık-Sen Trabzon Şube Başkanı İdris Baykan, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarının tamamının servislerle taşınması gerektiği kanaatinde olduklarını ifade etti.Baykan, yaptığı yazılı açıklamada, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, 2012

Sağlık Sen'den Kanuni hastanesi açıklaması

Sağlık-Sen Trabzon Şube Başkanı İdris Baykan, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarının tamamının servislerle taşınması gerektiği kanaatinde olduklarını ifade etti.

Baykan, yaptığı yazılı açıklamada, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, 2012 yılı Mart ayında şehir merkezinden 17 kilometre uzaklıktaki Kaşüstü kampüsüne taşındığını belirtti.

Hastanenin şehir merkezine uzaklığı ve ulaşımda yaşanan sıkıntılar nedeniyle hastane çalışanlarının 2 yıldır hastane idaresinin yaptığı ihale sonucunda servislerle taşındığını ancak 2014 yılı için servislerin kaldırılacağı ve çalışanların kendi imkanlarıyla hastaneye gitmeleri gerektiğinin düşünüldüğünü kaydeden Baykan, şöyle devam etti:

"Hastaneye ulaşım noktasında yalnızca Trabzon Büyükşehir Belediyesinin düzenli seferleri olduğu ancak günlük ortalama 750-800 personelin hizmet verdiği hastaneye çalışanların mesai saatinde ulaştırılmasının belediye imkanlarıyla da yeterince sağlanamayacağı bilinmektedir. Bütün bu sebeplerden dolayı personelin servisler aracılığı ile taşınması, personelin refahı ve hizmetin aksamadan yürütülmesi ve hastaların memnuniyeti için kaçınılmazdır. Doğum Hastanesinin kapatılıp Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesiyle birleştirilmesi ve kısa süre içerisinde yaşanan taşınma neticesinde personelin yeni binaya adaptasyonunu sağlayan en önemli unsurlardan biri olan personel servislerinin kaldırılmasının personel ve hasta mağduriyetlerine yol açacağını düşünmekteyiz."

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarının tamamının servislerle taşınması gerektiği kanaatinde olduklarını kaydeden Baykan, Sağlık-Sen Trabzon Şubesi olarak bu mağduriyetin giderilmesi için genel merkezin de katkılarıyla Bakanlık nezdinde gerekli girişimlerin başlatıldığını, sorunun çözümü noktasında tüm tarafların gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini düşündüklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel