Saadet Partisi’nde Erbakan krizini bir Trabzonlu çözdü

 Milli Görüş Hareketinin fikir babası merhum siyasi lider Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın bir süredir Saadet Partisi (SP) ile başının dertte olmadığını bilmeyen yok.Bir süre önce Fatih Erbakan Bursa'nın Kestel ilçesinde konferans vermesi teşkil

Saadet Partisi’nde Erbakan krizini bir Trabzonlu çözdü

 

Milli Görüş Hareketinin fikir babası merhum siyasi lider Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın bir süredir Saadet Partisi (SP) ile başının dertte olmadığını bilmeyen yok.

Bir süre önce Fatih Erbakan Bursa'nın Kestel ilçesinde konferans vermesi teşkilatta krize sebep olmuştu. Bu konferansın ardından Genel Başkan Mustafa Kamalak'ın, "Bu tür programlara izin veremeyiz, gerekirse Fatih Bey'i biz çağıralım. Parti dışı programlar teşkilat hiyerarşimizi bozar" dediği öğrenildi.

Yaşanan kriz sonrası İl yönetimi Fatih Erbakan'a, "Kestel'deki konferansı iptal edelim. 1 Şubat'ta Merinos'ta büyük konferans düzenleyelim" teklifinde bulunduğu. Ancak genel başkanla arasında sert rüzgarlar esen Fatih Erbakan kanadından bir cevap gelmedi. Fatih Erbakan da Kestel ilçesinde 3 bin kişiyi aşkın bir kalabalığa hitap etmişti.

SP partisinde süren bu krizin ardından Türkiye genelinde SP il başkanlıkları Fatih Erbakan’a tavır alırken Trabzon Saadet Partisi İl başkanlığı henüz tavrını net koymadı.

14 Aralık’ta Trabzon’a gelen SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ı Trabzon’da sadece partililer karşılarken il başkanlığında yapmış olduğu toplantıya katılım istenilen kadar olmamıştı.

Kamalak’ın toplantısına katılmayan Trabzonlu Milli Görüşçüler 2012 Yılının son günü Sürmene ilçesinde yapılan toplantıya katılan Fatih Erbakan’ı dinlemek için izdiham oluşturmuştu.

Buda akıllara Trabzon’un Fatih Erbakan’dan yana olduğunu göstermişti.

Bir süre önce Fatih Erbakan ile genel başkan Mustafa Kamalak’ı barıştırmak için SP Trabzon İl Başkanı Mahmut Çizmecioğlu bir çalışma başlattı. Bu çalışma ile Trabzon teşkilatının Çizmecioğlu’nun öncülüğünde Ankara Genel Merkez’de her iki tarafı da barıştırdığı gelen bilgiler arasında yer alırken edinilen başka bir bilgiye göre Erbakan’ın tüm toplantılarını bundan sonra Genel Merkez düzenleyecek Erbakan’da ona göre bu toplantılara katılacak. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel