Rusya'da Trabzon örnek oldu

  Sağlıklı Kentler Birliği üyeleri “Sağlık ve Esenlik: Çocukluktan Yaşlılığa Sağlık” konferans için St. Petersburg’da bir araya geldi.Sağlık ve Esenlik; Çocukluktan Yaşlılığa Sağlık” teması ile gerçekleştirilen buluşmaya 52 Avrupa ülkesinden 100'ün üzerin

Rusya'da Trabzon örnek oldu

 

 

Sağlıklı Kentler Birliği üyeleri “Sağlık ve Esenlik: Çocukluktan Yaşlılığa Sağlık” konferans için St. Petersburg’da bir araya geldi.

Sağlık ve Esenlik; Çocukluktan Yaşlılığa Sağlık” teması ile gerçekleştirilen buluşmaya 52 Avrupa ülkesinden 100'ün üzerinde şehrin temsilcileri katılırken, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Dünya Sağlıklı Kentler Birliği 5.faz üyesi olan Trabzon Belediyesi’nden Sağlıklı Kentler Birliği Plan Bütçe Komisyonu üyesi  Nihat Demir, meclis üyesi Sezgin Yılmaz, Sağlıklı Kentler Birliği koordinatörü Yasemin Aktürk ve dış ilişkiler sorumlusu İsmail Köse konferansta hazır bulundu. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği üyesi 15 kentin temsilcisi de konferansa yoğun ilgi gösterdi. 

Sağlıklı Kentlere, Trabzon örnek oldu

St. Petersburg'daki buluşmada Zağnos ve Tabakhane Vadileri kentsel dönüşüm projeleri İngilizce olarak anlatıldı. 

Trabzon da en önemi sağlıklı kent adımının kentsel dönüşüm olduğuna işaret edilen sunumda, TOKİ ile yapılan diğer projelerden kısa örnekler verildi. Sunumun son kısmında ise Trabzon’un tarihi ve turistik mekânları tanıtıldı. Hazırlanan stantta ayrıca üç gün süresince kentimizin görsel tanıtımı yapıldı. Tanıtıma katılımcılar yoğun ilgi gösterdiler

Dünya sağlık örgütü tarafından Sağlıklı kentsel çevre alt ağına seçilen 25 belediyeden biri olan kentimiz sağlıklı kentsel çevre ve kentsel dönüşüm çalışmalarındaki tecrübelerini diğer dünya sağlıklı kentsel çevre ve kentsel dönüşüm çalışmalarındaki tecrübelerini diğer Avrupa kentlerine aktarırken, bu kentlerdeki mevcut uygulamaları da yerinde takip edecek. 

sezgin_yilmaz.gif

sezgin_yilmaz2.gif

sezgin_yilmaz3.gif

sezgin_yilmaz4.gif

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel