Rusya Trabzon'dan sefer istedi

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Krill Federov, yeni çalışma arkadaşları Ateşe Marina Gorbunova ile Zvar Şınkuba’yı TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu’yla tanıştırdı. Yardımcıları ile TTSO’ya yaptığı ziyarette konuşan Başkonsolos Federov, “Ateşe Mari

Rusya Trabzon'dan sefer istedi

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Krill Federov, yeni çalışma arkadaşları Ateşe Marina Gorbunova ile Zvar Şınkuba’yı TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu’yla tanıştırdı. Yardımcıları ile TTSO’ya yaptığı ziyarette konuşan Başkonsolos Federov, “Ateşe Marina Gorbunova, Moskova’dan geldi. Zvar Şınkuba da 5 yıldan beri İstanbul’dan görev yapıyordu. Bundan sonra her iki çalışma arkadaşımla birlikte Trabzon ve Rusya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesine birlikte çalışacağız. Bu nedenle TTSO’nun yeni çalışma arkadaşlarımızı tanımasını istedim” diye konuştu.

Başkonsolos Krill Federov, Trabzon ile Rusya Federasyonu arasında güçlü bağlar bulunduğunu anımsatarak Trabzon–Adler Bölgesi arasında feribot seferlerinin yapılmasında hazırlıkların tamamlandığını kaydetti. Rusya Federasyonu kıyısında Türk Lojistik merkezi kurulması çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekleyen Federov, Trabzon’un demiryolu projesine hükümetin kaynak ayırıp ayırmadığı sorusunu yöneltti.

Başkan Hacısalihoğlu, Rusya Federasyonu ile ilişkilere Trabzon’un ve TTSO’nun büyük önem verdiğini belirterek “Ülkeniz ile daha güçlü ticari ve ekonomik bağlar oluşturmak istiyoruz. Bu konuda denizyolu seferlerinin aksamamasını önemsiyoruz. Diğer taraftan Trabzon merkezli uçak seferlerinin de düzenli hale gelmesini istiyoruz. Yakın zamanda odamızın ve özel sektörün girişimleri ile başlatılan Trabzon–Sochi uçak seferlerinde Türkiye tarafından yolcu sağlanmasına karşın Rusya tarafından yeteri doluluk olmadı. Zamanla uçak doluluğu karşılıklı rantabl olması halinde düzenli seferlerin 2011 yılında sağlanacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, Marina Gorbunova’nın Ataşeliğe, Zvar Şınkuba’da yardımcılığa atanmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Başarılı bir çalışma dönemi geçirmenizi temenni ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel