Rus turistleri taşıyan kruvaziyer gemi Samsun'da! Sonraki durak Trabzon

Rus turistleri taşıyan Astoria Grande isimli kruvaziyer gemi, Samsun'a gitti.

Rus turistleri taşıyan kruvaziyer gemi Samsun'da! Sonraki durak Trabzon

Samsun, Karadeniz turizminde önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Rusya'nın Sochi Limanı'ndan direkt olarak Samsun Limanı'na ulaşan Astoria Grande isimli kruvaziyer gemi, 790 yolcu ve 420 mürettebatıyla şehre ilk kez uğradı.

Bu ziyaret, Karadeniz turu kapsamında daha önce birçok ile uğrayıp Samsun'a demir atmayan geminin, bölgedeki yeni rotası olarak dikkat çekiyor. Astoria Grande'nin bu dönemde Samsun'a 43 kez daha uğraması planlanıyor.

Geminin Samsun Limanı'na 37 gün sonra tekrar demir atması, şehirde büyük bir heyecana neden oldu. Karşılanan turistler ve mürettebat, Samsun'un manzarasını ve geminin kendisini fotoğraflayarak bu özel anı ölümsüzleştirdiler.

Bireysel ve gruplar halinde şehri gezen turistler, alışveriş yapma ve yerel lezzetleri deneme fırsatı buldular. Astoria Grande'nin akşam saat 20.00'de Samsun Limanı'ndan demir alarak Trabzon'a doğru yola çıkacağı bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler