Rus İşadamı yatırım için Trabzon'a geldi

Vali Kızılcık, Çöpten Enerji Elde Edecek Sistemi Trabzon’a Kurmak İsteyen İşadamlarıyla GörüştüRus İşadamı Boris Yurchenko ve beraberindeki heyet Trabzon-Rize Katı Atık Birliği’nce toplanan çöplerin enerjiye dönüştürülmesi için geliştirilecek olan teknolo

Rus İşadamı yatırım için Trabzon'a geldi

Vali Kızılcık, Çöpten Enerji Elde Edecek Sistemi Trabzon’a Kurmak İsteyen İşadamlarıyla Görüştü

Rus İşadamı Boris Yurchenko ve beraberindeki heyet Trabzon-Rize Katı Atık Birliği’nce toplanan çöplerin enerjiye dönüştürülmesi için geliştirilecek olan teknolojik yatırımları görüşmek üzere Trabzon’a geldi. 
 
Aynı zamanda TRABRİKAB Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürüten Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da katıldığı toplantıda Bosner ve Hitachi şirketler grubunun temsilcilerini makamında kabul etti.
 
Heyetin, çöplerin enerjiye dönüştürülmesi için yapılacak olan çalışmaları değerlendirmek üzere Trabzon’a geldiğini belirten Vali Kızılcık, “Görüşmemizin ana nedeni Trabzon ve Rize illerinin oluşturduğu katı atık birliği marifetiyle katı atıkların işlenmesine yönelik en az 10 megavatlık bir enerji üretim tesisinin kurulmasıdır. Sürdürülebilir şehirler oluşturma noktasında şehrimizin marka bir şehir haline gelmesi için çabalarımız sürüyor. Bu görüşmelerin sizlerle kurulabilecek karşılıklı işbirliğini geliştireceğini ve Trabzon’un marka şehir olmasına katkı sağlayacağını ümit ediyorum” dedi.
 
İşadamı Boris Yurchenko da, “Trabzon şehrini daha fazla güzelleştirmek için bu proje ortaya atıldı. Bizde bu konuyu görüşmek için buradayız. Buradaki en önemli görevimiz bu projeyi yaparken doğaya zarar vermeden bu olayı çözmek ve bu şehri güzelleşmesine katkı sağlamaktır. Bu çöpü güzel ve verimli bir şekilde enerjiye dönüştürerek insanların kullanımına sunmak istiyoruz” diye konuştu.
 
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.   
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler