Rus helikopteri Giresun'a indi...

RUSYA'nın Sochi kentinden orman yangınına müdahale için İsrail’e giderken Giresun’un Tirebolu İlçesi'ne zorunlu iniş yapan yangın söndürme helikopteri, beklenen parça gelmediği için havalanamadı. Etrafı güvenlik şeridiyle çevrilen ve 24 saat polis tarafın

Rus helikopteri Giresun'a indi...

RUSYA'nın Sochi kentinden orman yangınına müdahale için İsrail’e giderken Giresun’un Tirebolu İlçesi'ne zorunlu iniş yapan yangın söndürme helikopteri, beklenen parça gelmediği için havalanamadı. Etrafı güvenlik şeridiyle çevrilen ve 24 saat polis tarafından korunan helikopter, meraklılar için de ilginç bir ziyaret mekanı oldu.

Rusya'nın Sochi kentinden İsrail’e gitmek üzere havalanan RA-06291 kuyruk numaralı yangın söndürme helikopteri, dün öğle saatlerinde Giresun'un Tirebolu İlçesi'nde liman sahasına zorunlu iniş yaptı. İçinde 5 mürettebat bulunan helikopterin motorunda yağ sızıntısı problemi yaşandığı belirlendi. Arıza giderilemeyince helikopterin mürettebatı Rusya Federasyonu Trabzon Konsolosluğu yetkilileri tarafından konaklamaları için Trabzon’a götürüldü. Helikopterin etrafı ise güvenlik şeridiyle çevrildi. Tirebolu Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisler de 24 saat süreyle helikopterin çevresinde nöbet tutuyor ve vatandaşların güvenlik şeridini geçmesine izin vermiyor.

Bu arada Rus yangın söndürme helikopterini, yağışlı havaya rağmen vatandaşlar da ziyaret etmeyi sürdürüyor. Helikopteri inceleyip hatıra fotoğrafı çeken meraklılar, “Merak ettik, bakmaya geldik. Tahmin ettiğimizden çok büyük” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler