Rize'yi ayaklandıran yalana bak

Rize'nin İkizdere ilçesinde bu sabah yetkililere başvuran ve Anzer Yaylası'nda mahsur kalanları kurtarmaya giden 4 yakınından haber alınamadığını ileri süren Latife Kan'ın yalan söylediği ortaya çıktı. Kaymakam Vekili Nedim Akmeşe, yaylada mahsur kaldığı

Rize'yi ayaklandıran yalana bak
Rize'nin İkizdere ilçesinde bu sabah yetkililere başvuran ve Anzer Yaylası'nda mahsur kalanları kurtarmaya giden 4 yakınından haber alınamadığını ileri süren Latife Kan'ın yalan söylediği ortaya çıktı.

Kaymakam Vekili Nedim Akmeşe, yaylada mahsur kaldığı belirtilen Cevat Kan ve akrabalarının Çiçekli köyünde olduğunu ve yayla yolunu açtırmak için yalan söylendiğini belirterek gerekli yasal işlemin başlatılacağını söyledi.

Bu sabah jandarmayı arayan Latife Kan, Anzer Yaylası'nda 100 küçükbaş hayvan ile mahsur kalan babası Cevat Kan'ın telefon açarak yardım istediğini, bunun üzerine de annesi Aliye, kardeşleri Hüsnü ve Erol Kan ile kuzeni İhsan Kan'ın Pazar sabahı 08.00'da yola çıktığını ancak onlardan bir daha haber alamadığını belirterek yardım istedi.

Bunun üzerine kaymakamlık harekete geçerken, Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri, kardan kapalı yayla yolunu açmak için çalışma başlattı.

Ancak çalışmanın başlatılmasının ardından Latife Kan, bugün öğle saatlerinde babası Cevat Kan'ın yayladan telefon açtığını ve annesi ile diğerlerini gördüğünü, kısa süre sonra da yanında olacaklarını bildirdiğini söyledi.

Ancak olay sonrasında yapılan incelemede adı geçen Cevat kan ve diğer kişilerin Anzer Yaylası'nda değil, yaklaşık 8 kilometre aşağıda olan Çiçekli Köyü'nde olduğunun belirlendiğini anlatan Kalkandere Kaymakamı ve İkizdere Kaymakam Vekili Nedim Akmeşe, "Olayın haber alınmasının ardından biz de endişelendik. Ancak daha sonra yapılan inceleme sonrasında bu kişilerin Ayder Yaylası'nda değil, Çiçekli köyünde olduğunu öğrendik. Yayla yolunu açtırmak için bu yola başvurmuşlar. Gerekli soruşturmayı başlatıp yasal işlem yaptıracağız" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel