Rize'ye yine yağış uyarısı verildi

Rize’de gece boyu etkili olan ve aralıklarla süren şiddetli yağış ekipleri alarma geçirdi.Kent merkezinde bazı dereler taşarken, ekipler su baskınlarını önlemek için sabah saatlerinde iş makineleri ile çalışma başlattı. Bazı dere yataklarına olası taşkınl

Rize'ye yine yağış uyarısı verildi

Rize’de gece boyu etkili olan ve aralıklarla süren şiddetli yağış ekipleri alarma geçirdi.

Kent merkezinde bazı dereler taşarken, ekipler su baskınlarını önlemek için sabah saatlerinde iş makineleri ile çalışma başlattı. Bazı dere yataklarına olası taşkınlara ani müdahale için iş makineleri yönlendirildi.

Rize’de gece yarısından itibaren etkili olan şiddetli yağışlar sonrası Çamlıbel Mahallesi’nde üzeri kapalı bulunan Dalyan deresinin su seviyesi yükseldi. 24 Eylül tarihindeki selde taşarak kent merkezini sular altında bırakan derenin yeniden su baskınlarına yol açmaması için Rize Belediyesi ekipleri iki ayrı noktadan dereye müdahale etti. Bazı bölümleri daha önce açılan derede iş makineleri ağaç ve balçıkları temizleme çalışması başlattı. Reşadiye Mahallesi’ndeki Değirmendere’de de su seviyesi yükselince bazı vatandaşlar dere yatağındaki evlerini boşalttı. Bazı cadde ve sokaklarda su birikintilerinin oluştuğu kent merkezinde yağışın gün boyu aralıklarla süreceği ifade edildi.

Bu arada Ardeşen-Çamlıhemşin karayolunun 5'inci kilometresinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşım tek şeritten kontrollü olarak veriliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel