Rize'ye evet Trabzon'a kota

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (CAYKUR)  Çayda uygulamış olduğu kontenjan ile çay alımını Trabzon’da uygulaması üzerine Trabzon’da ÇAYKUR’a çay veren üreticileri zor durumda bıraktı. Mayıs ayında kesilen sezonun ilk çayının bölgede erken kesilmesi ile bi

Rize'ye evet Trabzon'a kota

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (CAYKUR)  Çayda uygulamış olduğu kontenjan ile çay alımını Trabzon’da uygulaması üzerine Trabzon’da ÇAYKUR’a çay veren üreticileri zor durumda bıraktı.

 

Mayıs ayında kesilen sezonun ilk çayının bölgede erken kesilmesi ile birlikte ikinci sürgün çayın geç gelmesine neden oldu. Böylelikle ÇAYKUR’a çay vermekte olan üreticilerin dekarların geç olan ve bir türlü yetişmeyen çayın geç gelmesine birde eklenen 10 kilo kontenjan uygulaması üreticileri zor duruma soktu.

 

Birde bu duruma Rize’de ÇAYKUR’a çay veren üreticilere kontenjan uygulaması uygulanmaması Trabzon’daki üreticileri çileden çıkardı. Trabzonlu üreticiler neden ÇAYKUR’un böyle yanlı tavır sergileyerek Rize’ye ayrıcalık tanımasına anlam veremediklerini ifade ettiler.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel