Rize’nin Çayeli ilçesinde yaşayan Neslihan Korkmaz (30), 5 yıl önce sosyal medya aracılığıyla tanıştığı Çinli Tou Liao (32) ile evlendi. Uzak mesafeye rağmen büyük bir aşk yaşayan çift, evlilik kararı aldı. Türkiye’ye gelen Liao, Müslüman olup ‘Taha’ adını aldı ve Çayeli’nde düzenlenen düğün töreniyle hayatlarını birleştirdi.
Sosyal Medyada Başlayan Aşk, Mutlu Bir Evliliğe Dönüştü
Çayeli ilçesinde yaşayan Neslihan Korkmaz, arkadaşları aracılığıyla 5 yıl önce Çinli Tou Liao ile sosyal medya üzerinden tanıştı. İlk başlarda arkadaş olan çift, zamanla birbirlerine karşı güçlü hisler beslemeye başladı.
Aralarındaki 5 bin kilometrelik mesafeye rağmen düzenli olarak iletişim kuran çift, uzun süren çevrim içi görüşmelerin ardından evlenme kararı aldı. Tou Liao, hayatını birleştirmek için Türkiye’ye gelerek Çayeli’ne yerleşti.

Tou Liao, Müslüman Olup ‘Taha’ Adını Aldı
Türkiye’ye gelmeden önce İslamiyet’i araştıran Tou Liao, ilçe müftü yardımcısı Abdulkerim Karabıyık’ın katıldığı bir programda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Yeni adı ‘Taha’ olan Liao, kendi isteğiyle Müslüman olmasının kendisi için çok değerli olduğunu belirtti.
Bu durumun kendisini çok duygulandırdığını belirten Neslihan Korkmaz, "Bana, 'Seninle birlikte olacaksam senin dininde olmak istiyorum' dedi. Sonunda Türkiye’ye geldiği 24 Ocak’ta Müslüman oldu. Bu benim için çok özel bir anıydı" ifadelerini kullandı.
‘Sevgi Engel Tanımıyor’
Sevginin engel tanımadığını söyleyen Neslihan Korkmaz, ailesinin ve çevresindekilerin ilk başta mesafe nedeniyle şaşırdıklarını ancak aşklarının bu mesafeyi aştığını belirtti.

"Çevremdeki insanlar ilk duyduklarında ‘Çok uzak değil mi?’ diye tepki gösterdi. Ama sevgi engel tanımıyor. Pandemi döneminde evden çıkamadığımız için mesafeyi hiç hissetmedik. Beş saatlik zaman farkına rağmen hayatlarımızı birbirimize göre ayarladık" dedi.
Düğünde Horon Şaşkınlığı Yaşadı
Çayeli’nde düzenlenen düğünde kemençe eşliğinde horon oynayanları gören Taha, oyuna eşlik etmeye çalıştı. Eğlenceli anların yaşandığı düğünde, Liao’nun horona ayak uydurmaya çalışması gülümsetti.
Türkiye’ye geldikten sonra yeni bir hayata başlayan Taha, duygu dolu anlar yaşadı. Heyecanı nedeniyle konuşmakta zorlandığını belirten Taha, "Eşimi ve Türkiye'yi çok seviyorum. Az da olsa Türkçe konuşabiliyorum. Herkese teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: