Rize'ye 3 yeni proje

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, teleferik, salaha tüneli ve Güney Çevre Yolu projelerinin en kısa sürede hayata geçirileceğini açıkladı.Bakırcı, Rize’nin turizmini geliştireceğine inandıkları teleferik projesi için hazırlıkları sürdüğünü belirterek,

Rize'ye 3 yeni proje

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, teleferik, salaha tüneli ve Güney Çevre Yolu projelerinin en kısa sürede hayata geçirileceğini açıkladı.

Bakırcı, Rize’nin turizmini geliştireceğine inandıkları teleferik projesi için hazırlıkları sürdüğünü belirterek, “İlk adaylığım sırasında Dağbaşı’nı turizme kazandıracağımızı söylemiştik. Bize gülenler olmuştu. Bu gün şehrin arkasında bulunan dağın tepeleri tesislerle doldu. Şimdi de sahilden insanları dağ başına taşımak için teleferik projesi üzerinde duruyoruz. Önemli mesafeler kat ettik. Bu projemiz en kısa zamanda hayata geçirilecek” dedi.

Bakırcı, Rize’nin Güneyi’nden Hamam Deresi olarak bilinen noktadan Salaha Vadisi ile buluşacak 2.5 kilometre uzunluğunda bir tünel projesi üzerinde durduklarını belirterek, “Tünelin uzunluğu 2.5 kilometre civarında olacak. Maliyeti de 25 milyon dolar civarında olabilir. O bölgeye gidecek araçlar Menderes Bulvarı’nı kullanmadan, şehir merkezine yük olmadan tüneli kullanarak o bölgeye gidebilecek. Bu da Rize trafiğini rahatlatacaktır. Bu proje ile Hamam Deresi güzergahı Atatürk, Cumhuriyet Caddeleri gibi ciddi bir cadde haline gelecektir. Bu çalışma sayesinde bölgede kendiliğinden kentsel dönüşüm gerçekleşmiş olacaktır” diye konuştu.

Güney Çevre Yolu Projesi’nin yapım ihalesine çıktığını belirten Halil Bakırcı “Proje hazırlıkları bitti. Kamulaştırma çalışmaları yapıldı. Proje yapım ihalesi aşamasına geldi. 3 Haziran tarihine kadar ihalenin yapılmasını bekliyoruz. Belediye bütçesi ile yapılması mümkün değildi. Karayolları ağına alındı. Bu yol Rize trafiğine ciddi rahatlama getirecek. Bu yol yapılmadığı sürece trafiği rahatlatmamız mümkün değil. 2004'den bugüne kadar ilimizde araç sayısı yüzde 40 civarında artmış. Bu da ister istemez trafik sorunu oluşturuyor. Bunu şehri dışarıya açtıkça aşabiliriz. Güney Çevre Yolunu Salaha Tüneli ile beslersek Menderes Bulvarı’nın yükünü hafifletmiş oluruz. Çünkü Menderes Bulvarı’nı büyütmemiz mümkün değil” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin Rize’den göstermiş olduğu adaylar ile Rize’nin şu ana kadar yapmakta zorlandığı bir çok şeyi başaracağını ifade eden Bakırcı “Milletvekili profiline baktığımızda, Cumhuriyet tarihinin en olumlu listesi. Başbakanımız Rize'den aday değil ama her türlü projemize destek veriyor. Bürokratik anlamda tecrübesi olan, her an ulaşabileceğimiz bir bakanımız var. Hasan Karal uzun yıllar Rize'de siyaset yaptı, herkesi tanıyor.

Nusret Bayraktar ise belediye başkanlığı, milletvekilliği yaptı. Yerel yöneticiliği iyi biliyor. Belediyelerin teknik işlerini en rahat çözebilecek bir kişi. Siyasetinin yanında iş adamları da bizlere destek verirse, bu dönemi çok iyi değerlendirebilirsek, Rize'de şu ana kadar yapmakta zorlandığımız pek çok işi şimdi yapabileceğiz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel