Rizesporlu oyuncudan Trabzonspor sözleri

Rizesporlu oyuncu Oğulcan Çağlayan önemli açıklamalarda bulundu.

Rizesporlu oyuncudan Trabzonspor sözleri

Çaykur Rizespor'un genç yıldızı Oğulcan Çağlayan, katıldığı bir programda Türk futboluna dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

Oğulcan, Trabzonspor - Bursaspor maçı hakkında da flaş açıklamalar yaptı.

İşte Oğulcan Çağlayan'ın röportajından önemli satır başları:


'TRABZONSPORLULAR 3 TEMMUZ SÜRECİNDE...'

"Çaykur Rizespor ile son haftalarda verdiğimiz mücadeleyi ilk haftalarda verseydik ya da birlik-beraberliği sağlayabilseydik işler daha farklı olabilirdi. Son hafta Trabzonspor Bursaspor ile oynadı ve bu maç çok konuşuldu. Birçok söylenti oldu. Ben bunlara değinmek istemiyorum çünkü futbolda dün yok, bugün var. Nasıl Trabzonsporlular 3 Temmuz sürecinde şampiyonluğun hakları olduğunu söylüyor ve bunu değiştiremiyorlarsa biz de sabaha kadar konuşsak bile bir şey değiştiremeyeceğiz. Çalışmaya devam edip yarım kalan işimizi tamamlayacağız. Asansör takım olarak kalmayacağız"

'HEDEFİM RİZESPOR İLE YENİDEN YÜKSELMEK’

"Rizespor’dan ayrılırsam Avrupa’da futbol oynamak isterim. Dile getirmek kolay ancak gerçeklemesi zor hayaller, çok çalışmam gerek. Ümit milli takım oyuncusuyum. Hocalarım ilerleyen yıllarda milli takıma çağırırsa ay-yıldızlı forma altında da elimden geleni yaparım. Ancak ilk hedefim Rize ile yeniden yükselmek"

'ALMANYA VE İSPANYA’DA OYNAMAK İSTERİM’

"Almanya ve İspanya’da oynamak isterim. 2 sene önce Olimpiakos takımı ile anlaşmak üzereydik ancak menajerler arasında bir anlaşmazlık oldu. O transfer olsa Avrupa’da ki diğer yerli oyuncularımız gibi gelişimim farklı bir boyutta olabilirdi. Bu sene Rizespor ile bir şampiyonluk yaşayıp sonrasında Avrupa’da futbol oynamak istiyorum. Bunun için elimden geleni yapacağım’’

‘17-18 YAŞLARINDAYKEN BİZİ KANDIRIYORLARDI’

"Bu sezon herhangi bir teklifle ilgilenmiyorum. Takımımla nasıl düştüysek hep beraber geri çıkacağız. Hocamız Hikmet Karaman da bizimle. Rizespor çok kurumsal bir kulüp ve bunları hak etmedi. Bunda bizim de hatalarımız var. Transfer söylentileri kafamı karıştırmıyor, bunlar profesyonel futbolun içinde var olan şeyler.Herkesin ismi herkesle yazılıyor. 17-18 yaşlarındayken bizi kandırıyorlardı, bu haberlerle kafamızı karıştırıyorlarlardı. Şu anda iyi bir menajerim var. Yazılanları takip etmiyorum demek yalan olur ancak gördüğüm bazı haberlere gülüyorum. Benim tek konsantre olduğum Rizespor’un yeniden yükselmesi"

‘TÜRKİYE’DE TÜRK OLMAK ZOR’

"Genç yaşta İstanbul takımlarına giden oyuncuların durumları, onlara yapılan eleştiriler belli. Kendimi o duruma sokmak istemem. Avrupa’ya giden oyuncularımız gibi gelişim göstermek ve çok daha güçlü bir şekilde dönmek isterim. Enes Ünal 5-6 yıl sonra Türkiye’ye dönerse her konuda çok daha güçlü dönecek. Mesela Sinan Gümüş çok kaliteli bir isim, yaptıkları ortada ve Galatasaray’da oynaması gerekiyor ancak hala beğenilmiyor eleştiriliyor. Cenk Tosun çok sevdiğim değer verdiğim bir abim. Bu sezon çok kritik zamanlarda sayısız gol attı ancak hala eleştiriliyor ve yabancı forvetler ön plana çıkartılıyor. Türkiye’de Türk olmak biraz zor. İyiye iyi dersen yalaka, kötüye kötü dersen kötü sen oluyorsun. Avrupa’da futbol Türk futbolcusu oynamak çok daha doğru ve mantıklı. Türkiye’de gelişmesi gereken çok fazla şey var"

‘YABANCI SINIRI REKABET SAĞLIYOR’

"Yabancı sınırının kaldırılması hem pozitif hem negatif etkisi var. Takımlar yabancı oyuncu almayı altyapıdan oyuncu çıkarmaya tercih ediyor. Ancak bu kural rekabet ortamını da canlandırıyor. Kim iyiyse o oynuyor" (Ajansspor)

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler