Rize'nin su sorunu ortadan kalkıyor

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'nin en önemli problemi olan su problemini ortadan kaldırmayı hedeflediklerini söyledi.      Karal, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en çok yağış alan bölgesi olmasına rağmen köylerdeki içme sularında sorun yaşad

Rize'nin su sorunu ortadan kalkıyor

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'nin en önemli problemi olan su problemini ortadan kaldırmayı hedeflediklerini söyledi.      

Karal, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en çok yağış alan bölgesi olmasına rağmen köylerdeki içme sularında sorun yaşadıklarını belirterek, ''Bunun da esas nedeni köylerimizdeki içme sularımızın bozuk olmasıdır. Özellikle köylerimizde dikkat ettiğimiz bir husus var. O da köylerdeki içme suyu problemi. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl İl Özel İdaresi tarafından Su Yılı ilan edilerek hummalı bir çalışmaya başlandı. Bu kapsamda devam eden çalışmalarımız önümüzdeki süreçte de devam edecek'' dedi. 
   
Tampon tedbirler almak yerine mevcut sorunu köklü bir çözüme ulaştırmak için çalıştıklarını ifade eden Karal, şunları söyledi: 
     
''Rize merkez ve merkeze bağlı köylerimizin sularını Andon suyu ile, batı tarafını Varda suyu ile, doğu tarafını ise Gürgen suyu ile sulamak için çalışıyoruz. Yürütülmekte olan çalışmaları Rize'den ve Ankara'dan yakinen takip ediyorum. İl Özel İdaremiz ve bizlerin yakın takibinde olan bu çalışmalarımızın sonuçlandırılması halinde Rize'mizin su problemini ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.'' 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel