Rize'nin olmazsa olmaz dediği 3 şey

Rize'de yapımı devam eden Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesini Karadeniz'e bağlayacak Ovit Tüneli'nin tamamlanması ve uzun süredir gündemde bulunan havaalanının yapılmasıyla yörede ticaret hacminin artacağı bildirildi

Rize'nin olmazsa olmaz dediği 3 şey

Rize'de yapımı devam eden Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesini Karadeniz'e bağlayacak Ovit Tüneli'nin tamamlanması ve uzun süredir gündemde bulunan havaalanının yapılmasıyla yörede ticaret hacminin artacağı bildirildi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu  yaptığı açıklamada, OSB'nin tamamlanması için çalışmaların hızla devam ettiğini, ilk etapta 37 parselin devreye gireceğini vurguladı.

Talepte bulunan yatırımcı firmalara mayıs ayının son döneminde yer tahsisine başlanacağını ifade eden Karamehmetoğlu, "Rize'ye en fazla istihdamı sağlayacak firmalara yer tahsisinde bulunmayı planlıyoruz. Yapımı devam eden ve bugüne kadar 18 milyon lira harcanan OSB'nin hayata geçmesiyle ilimiz ihracatı artacaktır" dedi.

Karamehmetoğlu, OSB'de yatırım yapmak için 82 firmanın odaya başvuruda bulunduğunu anlatarak, "Bu gibi altyapı çalışmaları bölgemiz insanına çok ciddi anlamda iş imkanı sağlıyor. Bölgedeki tüccar ve sanayicilerimizin bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerekiyor" diye konuştu.

Kentin ekonomik büyümesine OSB'nin olumlu katkı sağlayacağına işaret eden Karamehmetoğlu, şöyle devam etti:

"Yer tahsisi konusunda özellikle en fazla istihdam gücü yaratacak firmalara önem vereceğiz. OSB'de 2 bin 500 kişiyi istihdam etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Üniversite-Sanayi Protokolü imzaladık. OSB'de çalışabilecek ara eleman sıkıntısını, üniversitemizin yüksekokulları üzerinden çözmeyi hedefliyoruz. OSB, Rize'yi ciddi anlamda bir ekonomik büyüklüğe ulaştıracaktır."

-"Havaalanı artık Rize için olmazsa olmazlardandır"

Karamehmetoğlu, Rize-Mardin Sevgi Yolu ve İyidere ilçesinde yapılacak lojistik üsle Karadeniz Bölgesi'nin stratejik noktalardan biri haline geleceğini vurgulayarak, "Türkiye genelinde bu alanda iş yapan büyük firmalar bölgemizi mercek altına aldı" dedi.

İkizdere-İspir kara yolu arasında, 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı devam eden Ovit Tüneli'nin, Rize'yi Doğu ve Güneydoğu'ya, Güneydoğu'yu ise Karadeniz'e bağlayacak önemli bir proje olduğuna dikkati çeken Karamehmetoğlu, "Ovit Tüneli'nde çalışmalar hızla devam ediyor ve şimdiye kadar yaklaşık 7 bin metre geçildi. Ovit Tüneli Projesi, Rize'miz için önemli ve büyük bir projedir" diye konuştu.

Karamehmetoğlu, üzerinde çalıştıkları havaalanı projesinin de hayata geçtiğinde artık Rize'nin önemli bir konuma geleceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, havaalanına ilişkin Sayın Başbakanımıza sunduğumuz proje üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Sayın Başbakanımız, kısa süre içinde müjdeli haberi Rize'ye verecektir. OSB'nin kurulması iş hacmini, havaalanı yapılması ise yatırımı artıracaktır. Havaalanı artık Rize için olmazsa olmazlardandır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel