Rizeliyi dolar işkencesiyle öldürdü

Rize'nin Ardeşen ilçesinde 73 yaşındaki Hikmet Akagündüz'ün Gürcü işçiler tarafından evde sakladığı paraların yerini öğrenebilmek için işkence yapılarak öldürüldüğü anlaşıldı.Rize'nin Ardeşen ilçesi Kavaklıdere Mahallesi'nde geçtiğimiz gün meydana gelen o

Rizeliyi dolar işkencesiyle öldürdü

Rize'nin Ardeşen ilçesinde 73 yaşındaki Hikmet Akagündüz'ün Gürcü işçiler tarafından evde sakladığı paraların yerini öğrenebilmek için işkence yapılarak öldürüldüğü anlaşıldı.

Rize'nin Ardeşen ilçesi Kavaklıdere Mahallesi'nde geçtiğimiz gün meydana gelen olayda evlerine giren işçilerin işkence yapması sonucu Hikmet Akagündüz hayatını kaybederken, eşi Ayten Akagündüz (73) ağır yaralanmıştı. Olayla ilgisi olduğu tespit edilen Rostaw Sılagedze (44) ve Zıvadin Sanodze (37) Türkiye'den çıkıp Gürcistan'a gitmek isterken polis tarafından yapılan yol kontrolleri sırasında bir otobüste yakalandı. İki zanlının alınan ifadeleri ile olayda ilgisi bulunduğu düşünülen Temur Kısmarala,
Zurabi Kırtadze, Davit Nahvretiauri, Arcili Chargeisvili de yakalanarak gözaltına alındılar. Gözaltına alınan Gürcistan uyruklu kişilerin üzerinden cinayetin işlendiği evden alındığı tespit edilen iki cep telefonu, bıçak ve 2 bin 600 TL para ele geçirildi. Ayrıca zanlıların üzerinde mağdurlara ait olduğu tahminin edilen kan örneklerine rastlanıldı.
Olayı ağır yaralı olarak atlatan Ayten Akagündüz polise verdiği ifadede zanlıları üç gün önce evlerinde çalıştırdıklarını, eve pencereyi açarak girdiklerini belirtti. Akagündüz ifadesinde eşini ve kendisine "dolar nerede?" diyerek sürekli işkence yaptıklarını, elerinde bulunan 2 bin 600 TL'yi teslim etmelerine rağmen işkenceye devam ettiklerini söyledi.
Öte yandan Hikmet Atagündüz, Ardeşen Merkez Camisi'nde ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazından sonra aile kabristanına defnedildi. Kaburga kemikleri kırılan ve vücudunda ağır işkence yaraları taşıyan Ayten Atagündüz'ün ise tedavisi Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler