Rizeli'nin çay öfkesi dinmiyor

Rize’de Çaykur’un yaş çay alımlarında sürdürdüğü kontenjan uygulaması, özel sektörün bunu fırsat bilerek açıklanan yaş çay taban fiyatının çok altında yaş çay alması üreticilerin protesto ve eylemlerine neden oluyor. Rize’nin bir çok noktasında hafta başı

Rizeli'nin çay öfkesi dinmiyor

Rize’de Çaykur’un yaş çay alımlarında sürdürdüğü kontenjan uygulaması, özel sektörün bunu fırsat bilerek açıklanan yaş çay taban fiyatının çok altında yaş çay alması üreticilerin protesto ve eylemlerine neden oluyor. 

Rize’nin bir çok noktasında hafta başından itibaren gerçekleştirilen protesto gösterileri ile Çaykur’un kontenjan uygulaması ve özel sektörün düşük fiyatla çay alması eleştirilirken, bugün bir grup çay üretici AK Parti İl Başkanlığı’na yürüyerek siyah çelenk bırakmak istedi. 

Çay Üreticileri Sendikası ve Tüm Üretici Köylü Sendikası mensupları öğle saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptılar. Sendika mensupları adına açıklamayı Çay Üreticileri Sendikası Kurucu Genel Başkanı Recep Memişoğlu yaptı.

Memişoğlu konuşmasında, “Biz ‘yaradanın ürününe kotamı konulur’ diyen başbakanın kotayı ve kontenjanı kaldırmasını istiyoruz. Biz 2002 yılında ‘yaş çay taban fiyatı 75 kuruş olmalı’ diyen başbakanın çayımıza hak ettiği değeri vermesini istiyoruz“ dedi.

Protestocu grup daha sonra yanlarında getirdikleri yaş çayları Atatürk Anıtı önüne dökerek, hazırladıkları siyah çelengi AK Parti İl Binası önüne bırakmak üzere yürüyüşe geçtiler. Protestocu grup yürüyüşe geçince polis engeli ile karşılaştı.

Polisin megafon ile yaptığı uyarı üzerine yürüyüşten vazgeçen grup, hazırladıkları çelengi yere atıp parçalayarak üzerindeki çiçekleri tekmelediler. Grup slogan atarak dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel