Rizeliler Fahri Başkanını Seçti

Rize Valisi Kasım Esen başkanlığında toplanan Rize İl Konseyi ilk toplantısını gerçekleştirerek yönetimini oluşturdu. İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya başta Rize Valisi Kasım Esen olmak üzere konseyi oluşturan kamu kurum ve k

Rizeliler Fahri Başkanını Seçti

Rize Valisi Kasım Esen başkanlığında toplanan Rize İl Konseyi ilk toplantısını gerçekleştirerek yönetimini oluşturdu. İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya başta Rize Valisi Kasım Esen olmak üzere konseyi oluşturan kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, meslek kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rize Valisi Kasım Esen, temsilci demokrasiden katılımcı demokrasiye geçişte sivil girişimlerin önemine değinerek, "Temsilci demokrasinin yerini artık katılımcı demokrasi almaktadır.

Vatandaşlarımız sivil toplum örgütleri ile artık yönetime katılmakta, kendi kararlarını kendileri alabilmektedir. İl Konseyi'ni oluşturmamızdaki nedenlenden bir tanesi de budur. Başka bir neden de hemşehrilik bağını güçlendirmektir.

Bu nedenle Dünya Rizeliler Günü'nü tertipliyoruz. Dünya Rizeliler Günü'nü tertiplememizdeki en büyük neden ise kültürümüzü yaşatmaktır. Küreselleşen dünyada kültürümüzü koruyamazsak başka kültürlerin etkisi altına gireriz. Türkçe konuşan yabancılar oluruz.

Bu nedenle kendi kültürümüzü korumak ve yaşatmak zorundayız" dedi. Konuşmanın ardından Rize İl Konseyi Yönetim Kurulu oluşturuldu. Açık oylama ile oluşturalan yönetimde bir çok meslek koluna yer verilirken, basından hiç kimsenin yönetime alınmaması dikkat çekti. Toplantıda ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 25 Ağustos tarihinde Rize'de gerçekleştirilecek olan Dünya Rizeliler Günü için oy birliği ile fahri başkan seçildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel