Rizeli vatandaşın 16 yıllık duvar isyanı!

Rize’nin Pazar ilçesinde 16 yıl önce yaptırdığı yol nedeniyle evinin etrafında çökmeler yaşandığını ifade eden Sedat Mahmutoğlu isimli vatandaş, dilekçe vermediği devlet kurumu, başvurmadığı yetkili kalmadığını ancak sorununu da bir türlü çözemediğini ve

Rizeli vatandaşın 16 yıllık duvar isyanı!

Rize’nin Pazar ilçesinde 16 yıl önce yaptırdığı yol nedeniyle evinin etrafında çökmeler yaşandığını ifade eden Sedat Mahmutoğlu isimli vatandaş, dilekçe vermediği devlet kurumu, başvurmadığı yetkili kalmadığını ancak sorununu da bir türlü çözemediğini ve istinat duvarının bir türlü yaptıramadığını söyledi.

Devlet yetkililerinin kendisini sürekli sağa sola yönlendirdiğini iddia eden 55 yaşındaki vatandaş, “Başbakan haklıymış, bir değil birkaç tane paralel devlet var. Bunu ben bizzat yaşayarak öğrendim” dedi.

Pazar Kocaköprü Köyü sakinlerinden Sedat Mahmutoğlu, 1998 yılında yaptırdığı yol nedeniyle evinin önünde zaman zaman çökmeler yaşandığını ifade ederek, “2 katlı iki evimize ulaşım için bir yol yapalım dedik. Evler tehlikeye girdi. 1998 yılından beri devlete dilekçe veriyoruz. Bu sene bir cevap geldi. ‘30 metre uzunluğunda, 4 metre yüksekliğinde duvar yapılması gerekiyor fakat paramız yok’ deniliyor. Param olsa zaten ben yapacağım, yapamadığım için devletten yardım istiyorum” diye konuştu.

Kaymakamlık tarafından yapılan inceleme sonrası burada aciliyeti olmasa da bir duvar çalışmasının gerekli olduğuna dair kendine yazı geldiğini söyleyen Mahmutoğlu, “Kaymakamlıktan gelen yazıdan sonra ben valiliğe dilekçe yazdım. Valiliğin cevabi yazısında ise ‘buraya bir şey yapılmaması lazım’ denildi. Biri diyor ki ‘4 metreye 30 metre duvar gerekir’ öbürü diyor ki ‘gerekmez’ Kaç tane devlet var? Özel İdare diyor ki ‘sen sağa sola neden dilekçe veriyorsun? Bana yazacaktın’ Ben de ‘yazayım, tamam siz yapın’ dedim. Şimdi oradan da bir yazı geldi ve ‘buraya duvar gerekmez’ deniliyor. Ben buradan başbakana sesleniyorum. Başbakan bir mühendis getirsin eğer bu 8 metre yükseklikteki yere duvar yapılmayacaksa hiçbir yere yapılmaması lazım” ifadelerini kullandı.

16 yıldır bir duvar işini çözemediğini söyleyen Mahmutoğlu, “Önceki kaymakama dilekçe vermeye gittiğimde bana, ‘senin siyasette adamın yok mu?’ demişti. Böyle devlet ve idare anlayışı var mı? Şimdiki kaymakama da buradan belediyenin su borusu geçtiğini söyledim. O da bana, ‘git belediyenin borusunu kaldır’ dedi. Rize milletvekili Hasan Karal’a gittim o da ‘Nasıl ilgilenmezler. Valiliğe dilekçe yaz dedi’ Valiliğe yazdığım dilekçenin de sonucu belli. Valiliğin kapısına en az 5-6 kez bizzat kendim gittim. Valiyle görüşemedim. Vali yardımcıları ‘şöyleydi, böyleydi’ dediler ve sağlıklı bir cevap alamadım. Belediyeye gidiyorum, kaymakamlığa gidiyorum, valiliğe gidiyorum şu dilekçelere bakın diye. Her sene 2-3 dilekçe veriyorum. 30’dan fazla dilekçem var. Başbakan haklı. Birkaç tane devlet var. Bir paralel devlet değil birkaç tane paralel devlet var” şeklinde konuştu.

basliksiz-1.20140217145538.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel