Rizeli Satır'ın yol çilesi

Rize'de, 11 yıl önce elektrik direğinden düşerek felç olan bir kişi, araç yolu evine kadar gelmeyince, hastaneye kontrole gitmek için belli bir mesafeye kadar, yaklaşık 150 metre yükseklikten geçen teleferiğe binmek zorunda kalıyor. Rize merkeze bağlı Elm

Rizeli Satır'ın yol çilesi

Rize'de, 11 yıl önce elektrik direğinden düşerek felç olan bir kişi, araç yolu evine kadar gelmeyince, hastaneye kontrole gitmek için belli bir mesafeye kadar, yaklaşık 150 metre yükseklikten geçen teleferiğe binmek zorunda kalıyor.

Rize merkeze bağlı Elmalı köyünde yaşayan Recep Ali Satır yaptığı açıklamada, 11 yıl önce, köydeki elektrik direğindeki bozuk olan sokak lambasını değiştirmeye çalışırken, dengesini kaybederek düştüğünü ve felç olduğunu söyledi.

Bundan sonra bakıma muhtaç olduğunu ve ayda en az iki kez tedavi için hastaneye gitmesi gerektiğini anlatan Satır, ancak, araç yolunun evine kadar gelmemesi nedeniyle büyük zorluklar yaşadığını belirtti.

Satır, beş yıl öncesine kadar, araç yoluna ulaşmak için yaklaşık 2 kilometrelik mesafede eşinin kendisini sırtına aldığını ifade ederek, şunları söyledi:

 

''Eşim de bu ıstırap nedeni ile ayaklarından rahatsızlandı. Beş yıl önce, 480 metre uzunluğunda ve yerden yaklaşık 150 metre yüksekliğinde bir teleferik hattını yaptırdık. Ondan sonra cesaretimi topladığımda bu mesafeyi teleferikle gidip gelmeye başladım. Ama zaman zaman sara nöbetim tutar diye teleferiğe binemiyorum. O zaman da yine ya eşim, ya da çocuklarım beni sırtında taşımak zorunda kalıyorlar''

Satır, yetkililerden yollarının düzeltilmesini istediklerini belirterek, ''6 kez valiliğe giderek yardımcı olmalarını istedim. Bir kez yolumuza düzenleme çalışması yaptılar. Fakat toprak yolda kaymalar olduğu için yaklaşık 400-500 metre mesafede araç hiç işlemiyor. Diğer bin 500 metre de ise araç oldukça zor şartlarda ilerliyor. Yetkilerden beni vicdan azabından kurtarmasını istiyorum'' diye konuştu.

Recep Ali Satır'ın eşi Hanife Satır da, hiç bir zaman eşini yük olarak görmediğini belirterek, şunları söyledi.

''11 yıldır taşıyorum, bir 11 yıl daha hiç usanmadan taşırım. Fakat artık ayaklarım sakat olduğu için taşıyamıyorum, çocuklarım taşıyor. Teleferiğe binmesinden de korkuyorum. Çünkü eşim aynı zamanda sara hastası. Teleferiğe bindiğinde sara nöbeti geçirmesinden korkuyorum. Yetkililerden bize bir yardım eli uzatmalarını istiyorum.''

İl Özel İdaresi yetkilileri, Recep Satır'ın valiliğe başvurusu üzerine araç yolunun evine kadar ulaştırılması için bir çalışma yapıldığını, ancak toprak kayması sonucu yolun kapandığını söylediler.

Yetkililer, bölgedeki zeminin toprak kaymasına müsait olduğunu, bu nedenle Satır'ın evine kadar beton yol yapılması gerektiğini, bu yönde çalışma yapacaklarını kaydettiler.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel