Rizeli kız hakkında korkunç şüphe

Rize'de bir hafta önce evinden ayrılan ve bir daha geri dönmeyen genç kızın, İran'a giderek aşırı dinci bir örgüte katıldığı düşünülüyor. Edinilen bilgiye göre Rize'de, Aşye ve Rızvan Gündoğdu'nun 24 yaşındaki kızları Zeynep Gündoğdu, 5 Şubat sabahı Müftü

Rizeli kız hakkında korkunç şüphe

Rize'de bir hafta önce evinden ayrılan ve bir daha geri dönmeyen genç kızın, İran'a giderek aşırı dinci bir örgüte katıldığı düşünülüyor.

 

Edinilen bilgiye göre Rize'de, Aşye ve Rızvan Gündoğdu'nun 24 yaşındaki kızları Zeynep Gündoğdu, 5 Şubat sabahı Müftü Mahallesi'ndeki evlerinden ayrıldı ve bir daha geri dönmedi. Aile, bir gün sonra polise ve savcılığa başvurarak kızlarının kayıp olduğu bilgisini verdi. Ancak genç kızın yaşı 18'in üstünde olduğu gerekçesiyle adli makamlarca inceleme yapılamadı. Aile, kendi imkanları ile yaptığı araştırmada, kızın aynı gün İstanbul Atatürk Havaalanı'ndan İran'a uçtuğunu tespit etti.

 

DÜŞÜNDÜREN SMS

 

Bu arada, Gündoğdu'nun cep telefonundan aynı gün içerisinde babasının telefonuna dört adet SMS atıldı. SMS'lerin birinde, "Şimdiye kadar hep iyi insan olmak için çabaladım. Günahlardan korunmak istedim. Nurcuların, Adıyamancıların yanına gittim. Bana hep destek oldun. Ama hiçbiri bizi günahlardan korumuyor. Bunu sen de gördün baba. Sonra gerçek doğruyu buldum, o yolda yürümek istedim, bana izin vermediniz. Hesap verirken siz yanımda olmayacaksınız. Her şeyden hicret ediyorum. Hakkınızı helal edin"

yazıyordu. Bu SMS üzerine baba Rızvan Gündoğdu, kızının bir örgüte katılmış olabileceği endişesine kapıldı. Öte yandan Zeynep'in günlüğünün son sayfasına yazdığı not, önemli bir karar verme aşamasında olduğunu gösterdi.

 

ÜZÜNTÜLÜ AİLE KIZLARINI İSTİYOR

 

Kızları evden ayrıldıktan sonra büyük bir üzüntü yaşayan çift, kızlarının bulunması için kendilerine yardımcı olunmasını istedi. Baba Rızvan Gündoğdu, kızının bir örgüte katılmış olabileceğinden endişe duyduklarını belirterek, "O çok iyi bir insandı. Ondan hiçbir kötülük beklenmez. Hocaları bile kendilerine kefil olamayıp ona kefil olabileceklerini söylerdi. O gün, 'Bir arkadaşıma gidiyorum' diye çıkmış. Ben çalışıyordum. İşim bitip telefona baktığımda kızımdan gelen dört SMS gördüm. Bu SMS'ler üzerine

polise gittik. Yaşı 18'i geçtiği için fazla yardımcı olamadılar. Bir örgüt tarafından kandırılmış olabilir. Bundan endişe ediyoruz. Kızımızın bulunması için yardım istiyoruz" dedi.

Öte yandan aile, kızlarının pasaport çıkarıp İran vizesi alabilmesi için birilerinin kendisine yardım ettiğini düşündüklerini söyledi.

Gündoğdu, evinden ayrılmadan bir süre önce evinde intihar eylemcilerinin giydiği şekilde peçe takarak başına kelime-i tevhit yazılı bant sarıp fotoğraf çektirmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel