Rizeli inadı nelere mal oldu

Rize'de 7 hissedar, tapulu arsalarından geçen ancak bedeli ödenmeyen yolu tek aracın geçebileceği kadar boşluk bırakarak kapattı.Kelliğinizi Kaderiniz Olmaktan ÇıkaralımRize'de 7 hissedar, tapulu arsalarından geçen ancak bedeli ödenmeyen yolu tek aracın g

Rizeli inadı nelere mal oldu

Rize'de 7 hissedar, tapulu arsalarından geçen ancak bedeli ödenmeyen yolu tek aracın geçebileceği kadar boşluk bırakarak kapattı.

Kelliğinizi Kaderiniz Olmaktan ÇıkaralımRize'de 7 hissedar, tapulu arsalarından geçen ancak bedeli ödenmeyen yolu tek aracın geçebileceği kadar boşluk bırakarak kapattı. Arsa bedelini alamayan hissedarlar ile kamulaştırmaya yanaşmayan belediye geri adım atmadı, yolun 20 metrelik bölümü de 8 yıldır kısmen kapalı kaldı.

Rize'de 7 hissedar ile belediye arasında 8 yıldır süren inatlaşma bitmek bilmiyor. Paşakuyu Mahallesi Yenişehir Caddesi üzerinde Yazıcı ailesine ait, 7 hissedarlı ve yaklaşık 300 metrekarelik arsanın üzerinden 12 yıl önce kamulaştırma yapılmadan yol geçirildi. Bunun üzerine Rize Belediyesi ile görüşen hissedarlar, belediyenin kamulaştırmaya yanaşmaması üzerine, sadece bir aracın geçebileceği kadar boşluk bırakarak yolu kapattı. İddiaya göre Rize Belediyesi ekipleri, hissedarların evlerinin suyunu kesti ancak yoğun tepki gelince su yeniden bağlandı. Arsa bedellerini alamayan hissedarlar ile kamulaştırmaya yanaşmayan belediye geri adım atmayınca, yolun 20 metrelik bölümü 8 yıldır kısmen kapalı kaldı. Tek aracın güçlükle geçtiği ve trafiğin zaman zaman sıkıştığı yoldan Yayalar da güçlükle geçebiliyor. Sürücü ve Yayalar, bölgede araç trafiğinin oldukça yoğun olduğunu belirterek, sorunun çözülmesini ve yolun trafiğe açılmasını bekliyor.

"BİZ DE BU DURUMDAN MEMNUN DEĞİLİZ"

Hissedarlarından Muhammet Yazıcı, arsaları üzerinden geçen yolun bedelini istediklerini, bunun için bir şart sunmadıklarını söyledi. Yazıcı, "Arsa bedelini tespit etsinler, bize karşılığını versinler, biz de yolu açalım.

Biz de bu durumdan memnun değiliz. Ancak Rize Belediyesi kamulaştırmaya yanaşmadı. Bizde geri adım atmadık, yolu açmadık. Bakalım nereye kadar sürecek? Bekliyoruz" dedi.

Rize Belediye Başkanı AK Partili Halil Bakırcı ise, kendi döneminden önce yapılan yol üzerinde vatandaşların arsası olduğunu kaydetti ancak kamulaştırma yapılmayacağını söyledi. Güney Çevre Yolu'nun karayolları tarafından bölgeden geçen yolla birleştirileceğini ifade eden Bakırcı, "Bu çalışma ile yol üzerinde kalan bu ve benzeri vatandaşların arsaları kamulaştırılacak. Böylece sorun ortadan kalkacak. Bu durumu arsa sahiplerine anlattık" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel