Rizeli genç ortalığı ayağa kaldırdı!

Sosyal medyada paylaşılan Rizeli genç bir adamın çektiği görüntülerde Samsung'un telefonlarıyla kullanıcıları dinlediği iddia edilmişti.DİNLEME İDDİALARIİddialara göre, bataryada bulunan bir çiple dinleme yapılıyordu. Ancak görüntülerin sosyal medyada hız

Rizeli genç ortalığı ayağa kaldırdı!

Sosyal medyada paylaşılan Rizeli genç bir adamın çektiği görüntülerde Samsung'un telefonlarıyla kullanıcıları dinlediği iddia edilmişti.

DİNLEME İDDİALARI
İddialara göre, bataryada bulunan bir çiple dinleme yapılıyordu. Ancak görüntülerin sosyal medyada hızla paylaşılması Samsung'u açıklama yapmaya itti.

SÖKÜLEN PARÇA NFC ANTENİ
"Sosyal medyada bir kullanıcımızın paylaştığı videoda görülen, Samsung mobil cihazının pilinin üzerinden sökülen parça "NFC anteni"dir. NFC (Near Field Communication) yakın alan iletişimi için kullanılan bir haberleşme teknolojisidir.

KULLANIM KILAVUZUNDA BELİRTİLİYOR
Tüm dünyada giderek yaygınlaşan NFC teknolojisinin hiçbir şekilde takip ve/veya dinleme benzeri bir amaçla kullanılması/kullanılabilmesi mümkün değildir. NFC özelliğini destekleyen cihazlarda "NFC anteni", genellikle telefonun arka kısmına yakın, cihazın diğer cihazlarla kısa mesafede haberleşmesini mümkün kılacak/kolaylaştıracak şekilde, batarya veya arka kapak iç yüzeyine gömülü olarak yerleştirilmektedir. Bu durum, NFC'yi destekleyen cihazınızın kullanım kılavuzunda da belirtilmektedir.

AKTİVE EDİLMEZSE KULLANILMAZ
Özelliğin kullanılabilmesi için telefonun bağlantı ayarları menüsünden NFC başlığının aktive edilmesi gerekir, aktive edilmezse özellik kullanılamaz. NFC teknolojisi, bu özelliği destekleyen cihazların birbirine 10 cm veya altı bir mesafede, âdeta dokunacak kadar yaklaştıkları zaman etkin olmakta; cihazların birbiriyle konuşabilmeleri ancak bu şartlar altında sağlanmaktadır.

"BU TÜR UYGULAMALARI TAVSİYE ETMİYORUZ"
NFC antenini cihazınızdan sökmeye yönelik, cihazın piline veya diğer aksamlarına bir müdahalede bulunmanız, pilinizi ve telefonunuzu garanti kapsamı dışında bırakabilir; ayrıca NFC ile ilgili fonksiyonlarının çalışmamasına da neden olabilir. Bu yüzden kullanıcılarımıza bu tür uygulamaları tavsiye etmiyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler