Rizeli fırıncılar inat uğruna...

Köyde 4 ay önce fırın açan Mehmet Karaman, fiyatı 1 lira olan 400 gramlık ekmeği 75 kuruştan satmaya başlayınca, 6 yıldır aynı köyde fırın işleten Serdar Kaptan da aynı gramajdaki ekmeğin fiyatını 50 kuruşa indirdi. Bunun üzerine Karaman da fiyatı 50 kuru

Rizeli fırıncılar inat uğruna...

Köyde 4 ay önce fırın açan Mehmet Karaman, fiyatı 1 lira olan 400 gramlık ekmeği 75 kuruştan satmaya başlayınca, 6 yıldır aynı köyde fırın işleten Serdar Kaptan da aynı gramajdaki ekmeğin fiyatını 50 kuruşa indirdi. Bunun üzerine Karaman da fiyatı 50 kuruşa çekti. İki fırıncının 50 kuruştan zararına ekmek sattığı köyde yaşanan inatlaşmadan köylü karlı çıktı.

6 YIL SONRA KÖYE İKİNCİ FIRIN

İki fırıncı arasındaki inatlaşma Serdar Kaptan’ın 6 yıldır fırın işlettiği, ilçenin 300 hanesi ve bin nüfusu ile en kalabalık köylerinden biri olan Dikkaya Köyü’ne Murat Karaman’ın 4 ay önce fırın açmaya karar vermesiyle başladı. Serdar Kaptan’ın, "Ben zarar ediyorum. Bu köy iki fırını kaldırmaz" uyarısına rağmen Karaman köyde fırın açtı, 400 gram ekmeği önce 1 lira, ardından 75 kuruştan satmaya başladı. Bunun üzerine Serdar Kaptan da fiyatı 50 kuruşa indirdi. Karaman da aynı gramajdaki ekmeğin fiyatını 50 kuruşa çekti. Köydeki üç bakkal, iki fırıncının ekmeğini ayrı dolaplarda satmaya başladı.

’ZARAR EDİYORUZ AMA NE YAPALIM?’

Bir işçi çalıştıran ve günlük 400 dolayında ekmek yapan Mehmet Karaman, önceden 1 lira olan ekmeğin fiyatını 50 kuruşa indirdiğini söyledi. Karaman, "Köyde bir fırın daha var. Onunla rekabetteyiz. Zarar ediyoruz ama ne yapalım? Bu iş nereye kadar giderse götüreceğiz. Zararına satışa devam edeceğiz. Vatandaşlar, ’Allah razı olsun’ diyor. Köylüye bedava ekmek yediriyoruz" diye konuştu.

Bir işçisiyle 500 dolayında ekmek üreten Serdar Kaptan ise diğer fırıncıyı işyerini açmadan uyardığını belirtti. Kaptan, "Ben normal fiyatında bile satış yapsam zarar ediyordum. Böyle bir fiyatta her halükarda zarar edeceğiz. Bu işte rekabet diye bir şey yok. Burada bir tamahkarlık var. Ben 6 yıldır çalışıyorum. Elimde bir arabam var. Başka hiçbir şeyim yok. Boşa kürek sallıyoruz" dedi. Karaman, işyeri kirası vermediği, fazla personel çalıştırmadığı halde yine de günde yaklaşık 110 lira zarar ettiğini sözlerine ekledi.

KÖYLÜ HALİNDEN MEMNUN

Her iki fırıncının da zararına ekmek sattığı köyde yaşanan inatlaşmadan köylü karlı çıktı, ucuza ekmek yemeye başladı. Köylüler, "Köyümüzde büyük bir ucuzluk yaşanıyor. Köyümüzde bir tane vardı, ikinci bir fırın daha açıldı. Biri ekmek 50 kuruş dedi. Sonra diğeri. Biz de ucuza ekmek yiyoruz. Bizim için iyi oldu" diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler