Rizeli eltilerin kedi sevgisi

Rize’nin Çayeli ilçesi Ormancılar köyünde yaşayan Fatma Beyaz (81) ve Saadet Beyaz (80) isimli 2 elti, 6 yıldır mahalledeki 16 kediyi kendi imkânlarıyla besliyor.Emekli maaşlarıyla geçinen eltiler, yaklaşık 16 kedinin yiyecek giderini kendi ceplerinden ka

Rizeli eltilerin kedi sevgisi

Rize’nin Çayeli ilçesi Ormancılar köyünde yaşayan Fatma Beyaz (81) ve Saadet Beyaz (80) isimli 2 elti, 6 yıldır mahalledeki 16 kediyi kendi imkânlarıyla besliyor.

Emekli maaşlarıyla geçinen eltiler, yaklaşık 16 kedinin yiyecek giderini kendi ceplerinden karşılıyor. Kedilere günde 3 öğün yemek verdiklerini ifade eden Fatma Beyaz, “ Kış olduğu için köyde kimse kalmıyor. Herkes İstanbul’a gidiyor. İstanbul’a gidenlerin de kedileri hep buraya geliyor. 16 tane kedi burada var. Hepsi bizim elimize bakıyor. Bizim durumumuz ortada. 3-4 günde bir koli makarna ve bulgur alıyoruz. Bunları pişiririz yağını, tuzunu katıp öyle veririz. Yağ katmasak bu sefer de yemiyorlar. Büyük bir tencerede sırf onlara yemek pişiririz. Bu 5-6 yıldır böyle devam ediyor" dedi.
Kedi severlerin yardımlarına muhtaç olduklarını belirten Beyaz "Allah'ını seven gelsin bir kolaylık etsin. Biz kedileri öldüremeyiz. Allah'tan korkarım. Kedilere yemek verilebildiğimiz kadar vereceğiz. Buna belediye bir çözüm bulsun. Biz bunun altından çıkamayacağız” diye konuştu.

Fatma Beyaz’ın eltisi Saadet Beyaz ise “Kedileri çok seviyoruz. Onlar da bize çok alıştı. Bahçede bir anda 16 kedi oluyor. Bizim için zor oluyor ama idare ediyoruz” şeklinde konuştu.

EVLAT HASRETİNİ GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞME İLE DİNDİRDİ

7 Çocuk ve 24 torun sahibi Fatma Beyaz kendisini ziyarete gelen bir akrabasının telefonundan 3G ile Avustralya’da yaşayan oğlu ve gelini ile görüntülü de konuşma yaptı. Hayatında ilk defa 3G görüşmesi yapan Beyaz, telefonda oğlunu ve gelinini karşısında görünce gözyaşlarına hâkim olamadı.

basliksiz-1.20140228094738.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel