Rizeli Arzu'nun katiline 25 yıl

Hollanda´nın başkenti Amsterdam´da geçen yıl öldürülen Rizeli işkadını Arzu Erbaş Çakmakçı´nın cinayetiyle ilgili davada, katil zanlısı Nevzat Koyak hakkında 25 yıl hapis cezası istedi. NOS televizyonunun haberine göre, savcılık, şahitlerin ifadelerine da

Rizeli Arzu'nun katiline 25 yıl

Hollanda´nın başkenti Amsterdam´da geçen yıl öldürülen Rizeli işkadını Arzu Erbaş Çakmakçı´nın cinayetiyle ilgili davada, katil zanlısı Nevzat Koyak hakkında 25 yıl hapis cezası istedi.

NOS televizyonunun haberine göre, savcılık, şahitlerin ifadelerine dayanarak, Koyak´ın Çakmakçı´yı 20 yerinden bıçakladığı suçlamasında bulundu. Zanlının ise hakkındaki tüm suçlamaları reddettiği belirtildi.

Davanın yaklaşık bir buçuk yıldır süren ön mahkemelerden sonra son mahkeme 8-9 Kasım’da Amsterdam’da yapıldı. Savcılığın tüm delilleri toplayarak hazırlandığı duruşmada olay anı bu olay için kurulan özel ekipler tarafından canlandırılarak mahkeme heyetine sunuldu.

Türkiye’de de kasten adam öldürmek suçundan ceza alan ve 2007 yılında yurt dışına kaçan katil zanlısı Nevzat Koyak duruşmalar boyunca sessizliğini korudu. Zanlı Koyak hakkında Hollanda yasalarının bu tür davalarda öngördüğü en yüksek ceza olan 25 yıl hapis cezası istenirken Mahkemenin kararını 23 Kasım’da açıklayacağı belirtildi.

Ölümüyle Türkleri olduğu kadar Hollandalıları da üzüntüye boğan Arzu Erbaş Çakmakçı, 10 Ağustos 2009´da, sahibi olduğu Moeders Schoot (Ana Kucağı) çocuk yuvasının önünde uğradığı bıçaklı saldırıda yaşamını yitirmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler