Rizeli adam Trabzon'da iyi oldu

Öksürük ve kanlı balgam çıkarma şikayeti ile doktora başvuran ancak yapılan tahliller sonucu Anevrizma olduğu belirlenen 60 yaşındaki Rizeli Muharrem Uzunsakal, geçirdiği uzun tedavi sonrası önce anevrizma sonra da akciğer kanserini yenerek hayata tutundu

Rizeli adam Trabzon'da iyi oldu

Öksürük ve kanlı balgam çıkarma şikayeti ile doktora başvuran ancak yapılan tahliller sonucu Anevrizma olduğu belirlenen 60 yaşındaki Rizeli Muharrem Uzunsakal, geçirdiği uzun tedavi sonrası önce anevrizma sonra da akciğer kanserini yenerek hayata tutundu.

Rize’den tedavi olmak için İstanbul’a gittiğini ifade eden Uzunsakal, “47 yıldır günde 2 paket sigara içerdim. Yaklaşık 10 ay önce Rize’de öksürük ve kanlı balgam şikayeti ile başvurduğum doktor tarafından yapılan tahliler sonucu sol akciğerimde kitle tespit edildi. Ameliyat için İstanbul’da bir üniversitenin Göğüs Cerrahisi’ne müracaat ettiğimde bana yapılan tetkikler sonucu beyin damarlarında Anevrizma olarak adlandırılan ve kanamasıyla hastaların ani ölümüne sebep olabilen damarsal balonlaşma tespit edildiğini söylediler. Akciğerdeki kitlenin ise ameliyatının o an için mümkün olmadığı, kemoterapi ve uygulanacak radyoterapi sonrası yeniden değerlendirilebileceği söylendi. Beyin ameliyatı olduktan sonra İstanbul’daki aynı hastanede akciğerdeki kitle için kemoterapi ve radyoterapi aldım. Daha sonra İstanbul Göğüs Cerrahi Merkezleri’nden birinde bana Akciğer ameliyatı önerildi ancak ben Trabzon Numune Hastanesi Göğüs Cerrahi Servisi’ni tercih ettim. Yapılan yeni tetkikler ışığında Akciğer ameliyatı ile sol akciğerim tamamen çıkartıldı ve 3 gün sonra da taburcu oldum. Şu an gayet iyiyim” dedi.

Operasyonu gerçekleştiren Trabzon Numune Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yıldıray Bekar ise “Muharrem bey, hastalığının ve her bir tedavi sürecinin çok önemli olduğunu, yaşama tutunarak zorun başarıldığını, diğer hastalara örnek olarak bize gösterdi. Sadece anevrizma nedeniyle toplumun yakından tanıdığı Sanatçı Ebru Gündeş’in yaşadığı olumsuzlukları yaşamadan, beyin kanaması ve ölüm yada daha hafifi yatalak felç olmaktan kurtulmuştur. Daha sonra yine hayatı olumsuz etkileyip yaşam süresinin kısalması, yaşadığı süreyi acılar ve çaresizlik içerisinde geçirebileceği Akciğer Tümörü’nden önce almış olduğu kemoterapi ve Radyoterapi tedavisiyle hastalık sınırlandırılmış ve yapılan cerrahi tedavi ile de hasta sağlığına kavuşarak günlük hayatına geri dönmüştür. Bu süreçte hasta hem beyin damarlarındaki anevrizmadan hem de sol Akciğerini hastalandırıp tüm organları ve vücudu etkileyen tümörden kurtulmuş zorlu yolda verdiği yaşam mücadelesini kazanmıştır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel