Rize'den sıra dışı karalahana tepkisi! "Sen lahanayı tanıyor musun?"

TasteAtlas'ın 'dünyanın en kötü 100 yemeği' listesinde karalahana çorbasının yer almasına, Rize'den sıra dışı bir tepki geldi.

Rize'den sıra dışı karalahana tepkisi! "Sen lahanayı tanıyor musun?"

Gastronomi dünyasının saygın platformlarından biri olan TasteAtlas'ın bu listesinde karalahana çorbasının bulunması, Rizeliler arasında hayal kırıklığı ve tepki yarattı. Bu tepkiye yanıt olarak, Rize Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, karalahana çorbasını sokakta dağıtarak duruma tepki gösterdi.

Bu etkinlikte, Rize'nin geleneksel lezzetlerinden biri olan karalahana çorbası, halk arasında büyük ilgi gördü. Yarım saat içinde 1000 kase çorba dağıtılarak, bölge halkının bu yemeğe olan sevgisi ve bağlılığı vurgulandı.

Rize'den sıra dışı karalahana tepkisi! "Sen lahanayı tanıyor musun?"Rize Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ali Yılmaz yaptığı açıklamada, “Rize Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak eğitime önem verdiğimiz gibi değerlerimize ve kültürümüze de önem veriyoruz. Hiç kimsenin bölgemize özgü yöresel yemeğimizi karalamasına izin vermeyiz. Bütün Türkiye’mizdeki vatandaşlar ve dünya halkı çıkıp gelin ve burada yemeğimizi deneyin. Bakın görün ve o zaman kararınızı verin. Hiç kimsenin yaptığı anket bizi ilgilendirmiyor. Bu anketin sonucu bizim için hiçbir önem taşımıyor. Biz Rize’deki vatandaşlarımızla bu yemeği yiyoruz. Atalarımız, dedelerimiz bu yemeklerle büyüyüp, bu yemeklerle bizleri büyütmüşler. Trabzon’dan Artvin’e kadar bu yemek yöresel bir yemek olmuştur. Bu yöresel yemeğimize de biz her zaman sahip çıkarız. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Türk gençlerini eğitip, geleceğe daha iyi hizmet verebilmeleri için yetiştiriyoruz. Bizi bu şekilde kimse karalamasın. Burada yemeğimizi dağıtacağız. Bizim bu yemeği dağıtmamızdaki amaç bu yemeğin lezzetsiz bir yemek olmadığını vatandaşlarımızla beraber ispatlayacağız” ifadelerini kullandı.

Rize'den sıra dışı karalahana tepkisi! "Sen lahanayı tanıyor musun?"Puanlamayı yapanların karalahanayı bilmediğini kaydeden Rizeli vatandaş Kadir Tali ise, “Lahanayı tanımıyorlar ki. Lahananın nerede yetiştiğini bilmiyor. Onlar kim? Ben onları tanımıyorum. Onları görsem derim ki, sen lahanayı tanıyor musun, göster bana. Ben her sene 50-60 fidan dikiyorum. Bizim bu lahana olmasa karnımız açtı” dedi.

Bir başka Rizeli vatandaş İbrahim Kahraman da, “Lahana her şeye faydalıdır. Ölümden başka her şeye faydalıdır. En kötü değil en iyisidir. Çok güzel, bitirdim bile. Lahanadan güzel bir şey yok” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler