Rize'den Gürcistan'a Yüzecek

Gürcistanlı milli yüzücü Zurab Khomasunidze, dünya rekoru kırmak için Rize'den Gürcistan'ın Batum kentine yüzüyor.Gürcistan'ın milli yüzücülerinden Zurab Khomasunidze, dünya rekoru denemesi için bu sabah Rize'ye geldi. Sabah saat 06.00 sıralarında başlama

Rize'den Gürcistan'a Yüzecek

Gürcistanlı milli yüzücü Zurab Khomasunidze, dünya rekoru kırmak için Rize'den Gürcistan'ın Batum kentine yüzüyor.

Gürcistan'ın milli yüzücülerinden Zurab Khomasunidze, dünya rekoru denemesi için bu sabah Rize'ye geldi. Sabah saat 06.00 sıralarında başlaması planlanan rekor denemesi gecikirken, gecikmeye polis memurlarının yüzerek ülkeden ayrılacak bir kişi için nasıl bir işlem yapacaklarını bilmemelerinin neden olduğu anlaşıldı. Rize Vali Yardımcısı Fuat Güler ve Gürcistan Trabzon Konsolosu Teimyraz Kereselidze'nin rekor denemesinin başlayacağı alana gelmesiyle bu problem aşıldı. Denizden hiç çıkmadan 120
kilometrelik mesafeyi yüzerek yeni bir rekora imza atmak isteyen Khomasunidze, yaptığı açıklamada, "Bu rekor denememle çok sevdiğim Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkilerin daha da iyi olacağını düşünüyorum. İnşallah bugün yeni bir dünya rekoru kıracağım. Bu zor denemeyi tek başıma başaramam. Takım olarak başaracağız. Takım arkadaşlarıma çok güveniyorum" dedi.

Gürcü yüzücüye refakat edecek olan milli yüzücü Aytekin Minder ise, "Khomasunidze, yaklaşık 120 kilometrelik bir mesafeyi denizden hiç çıkmadan 40 saat içerisinde yüzmeyi hedefliyor. Biz üç sporcu arkadaşı olarak her 10 kilometrede değişerek Khomasunidze'ye refakat edeceğiz. Sürekli kendisiyle konuşarak şuurunun kapanmasını önleyeceğiz" diye konuştu.

Khomasunidze alkışlar arasında denize girerek rekor denemesine başlarken, yaklaşık 40 saat sonra Batum'a ulaşması planlanan sporcuya Türk Sahil Güvenlik Botu ve Deniz Polisi de eşlik ediyor.

Gürcistan'da birçok rekoru bulunan Khomasunidze, 2004 yılında da Atina Olimpiyatları'nda ülkesini temsil ederek iki farklı dalda madalya kazanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel