Rize'deki hırsızlar İstanbul'da mı

Son günlerde Gürcülerin karıştığı hırsızlık olaylarındaki artış dikkat çekerken, gözaltına alınan şahısların Rize'deki 1 milyon TL'lik soygunla ilgilerinin olup olmadığı araştırılıyor.Bağcılar Yenigün Mahallesi'nde bulunan Beydağı Kuyumculuk'a dün gece sa

Rize'deki hırsızlar İstanbul'da mı

Son günlerde Gürcülerin karıştığı hırsızlık olaylarındaki artış dikkat çekerken, gözaltına alınan şahısların Rize'deki 1 milyon TL'lik soygunla ilgilerinin olup olmadığı araştırılıyor.

Bağcılar Yenigün Mahallesi'nde bulunan Beydağı Kuyumculuk'a dün gece saat 01.30 sıralarında gelen Gürcistan uyruklu M.L. ve M.S., yanlarında getirdikleri oksijen tüpü, matkap, maymuncuk ve çeşitli aletlerle dükkanın arkasında bulunan depoya girdi. Deponun kapısındaki kilidi kıran şahıslar, daha sonra duvarı delerek kuyumcuya ulaşmak istediler. Bu sırada bölgede devriye gezen polis ekipleri, depodan gelen sesleri fark etti. Polisin geldiğini fark eden hırsızlar saklandılar fakat içeriye giren polis, şahısları saklandıkları yerde yakaladı.

2 hırsız, herhangi bir şey çalamadan yakalanırken, yaşanan olay Rize'deki soygunu akıllara getirdi. Rize il merkezinde, kanalizasyondan girdikleri bir kuyumcudan 1 milyon TL değerinde altın çalan şahısların Gürcistan uyruklu oldukları tahmin edilirken, Bağcılar'da yakalanan 2 şahsın Rize'deki olayla ilgilerinin olup olmadığı araştırılıyor.  Öte yandan, gözaltındaki Gürcistan uyruklu şahısların, kaçak oldukları ve benzer suçlardan arandıkları ortaya çıktı.

Kuyumcu Ömer Kılıç, "Akşam dükkanı kapattık. Saat 01.30 sıralarında esnaf bir arkadaş aradı. Olayı öğrendik. Zaten biz geldiğimizde polis hırsızları yakalamıştı. Bir şey yapamadan suçüstü yakalanmışlar" dedi. Deponun sahibi Kadir Altunbey ise, "Deponun camları gazete ile kaplı. Duvarın bulunduğu yerde de koliler var. Hırsızlar polisi görünce saklanmış fakat yakalanmışlar. Yerde eldiven ve güçlendirici haplar bulduk" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel