Rize'deki banka soyguncuları yakayı ele verdi

 Rize'de bir bankadan hırsızlık yaptıkları güvenlik kamerası görüntüleri sayesinde belirlenen yabancı uyruklu çift, kaçtıkları otomobildeki GPRS sayesinde Sarp Sınır Kapısı'nda yakalandı.Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir banka şubesine müşteri gibi davranarak 

Rize'deki banka soyguncuları yakayı ele verdi

 Rize'de bir bankadan hırsızlık yaptıkları güvenlik kamerası görüntüleri sayesinde belirlenen yabancı uyruklu çift, kaçtıkları otomobildeki GPRS sayesinde Sarp Sınır Kapısı'nda yakalandı.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir banka şubesine müşteri gibi davranarak giren Romanyalı Octavian C, para bozdurmak istedi. Kasiyeri oyalamaya çalışan Octavian C, bu sırada "tırnakçılık" yöntemiyle kasadan bir miktar para aldıktan sonra bankadan ayrıldı. Octavian C, kendisini dışarıda bekleyen eşi Irina C. ile kendilerine ait otomobille olay yerinden uzaklaştı.

Akşam sayım sonrası kasada eksik olduğunu fark eden banka görevlilerinin ihbarı sonrasında polis, bankaya ait güvenlik kameralarını inceledi. Hırsızlığı görüntülerde tespit eden polis ekipleri, yaptıkları araştırma sonucu zanlıların kendilerine ait otomobille il il dolaşıp, benzer yöntemlerle hırsızlık yaptıklarını belirledi.

GPRS sayesinde otomobili takibe alan Rize Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, otomobilin Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a geçtiğini belirleyince Artvin Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçildi. Ortak çalışma sonucu zanlılar, Sarp Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye dönmeye çalışırken yakalandı.

Rize'ye getirilen zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Zanlıların Kırşehir, Amasya, Samsun, Ordu ve Giresun'da da benzer yöntemle hırsızlık yaptığı, diğer illerdeki olayların ise araştırıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel