Rize'de zafer horonu

Yerel seçim sonuçlarından memnun olan AK Partililer il başkanlıklarında, meydanlarda coşkulu kutlamalar yaptı. Başbakan Erdoğan’ın memleketi Rize’de AK Parti adayının kazanmasının ardından binlerce kişi yağışa rağmen kemençe eşliğinde horon tepti. Türkiye

Rize'de zafer horonu
Yerel seçim sonuçlarından memnun olan AK Partililer il başkanlıklarında, meydanlarda coşkulu kutlamalar yaptı. Başbakan Erdoğan’ın memleketi Rize’de AK Parti adayının kazanmasının ardından binlerce kişi yağışa rağmen kemençe eşliğinde horon tepti.
 
Türkiye genelinde sandıkların tamamı açılmadan AK Partililer kutlamalara erken başladı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de, resmi olmayan sonuçlara göre kazanan Ak Parti oldu. Seçim sonuçlarının açıklanmaya başlanmasıyla Başbakan Erdoğan’ın “Seçimi kazanamazsan çık bir ağaca kendini as” dediği AK Parti adayı Prof. Reşat Kasap’ın seçimi kazandığını öğrenen partililer, Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Meydanda havai fişek gösterileri düzenlendi. Rizeliler, kentte etkili olan kar yağışına rağmen alanda kemençe eşliğinde saatlerce horon tepti. Vatandaşlar Başbakan Erdoğan lehine sloganlar attı. Cumhuriyet ve Atatürk caddelerinde de araç konvoyları ile kutlama yapıldı. Kamyonların kasasında kutlamalara katılan vatandaşlar sloganlar attı, Başbakan Erdoğan’ın posterlerini salladı.
 
ANTALYA’DA ERKEN SEVİNÇ
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine yönelik oy sayımı devam ederken, AK Parti Antalya İl Başkanlığı önünde partililer davul zurna eşliğinde erken kutlama yaptı. Yerel seçim sonuçlarını parti binasından takip etmek isteyen partililer, oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından Gazi Bulvarı üzerindeki il başkanlığı binasına gitti. Uzun süre televizyon ekranlarından ilk sonuçların açıklanmasını bekleyen AK Partililer, sonuçlar açıklanmaya başladığında ise alkışlar eşliğinde sevinç çığlıkları atmaya başladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı CHP’li Mustafa Akaydın’a yönelik ‘Yâr saçların lüle lüle, Hoca sana güle güle’ sloganları atan AK Partililer, seçim sonuçlarını televizyondan takip etmeyi sürdürdü. Parti binası önüne seçim otobüsü çekildi ve AK Parti’nin seçim şarkıları çalındı. AK Partililer ellerinde bayraklarla şarkılar eşliğinde seçim coşkusunu yaşamayı sürdürdü. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile milletvekilleri de seçim sonuçlarını takip etmek için parti binasına gitti.
 
SAYIM SÜRERKEN KUTLAMA
 
Denizli’de oy sayımı devam ederken rakiplerinden birkaç puan önde olan AK Partililer kutlama yaptı. Seçim sonuçlarının verilmeye başlamasının ardından çok sayıda partili AK Parti İl Başkanlığı’na akın etti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak ve Bilal Uçar ile Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Zolan da seçim sonuçlarını parti merkezinde takip etti. Bakan Zeybekci de partililerin coşkusuna ortak oldu.
 
TOKAT’IN TAMAMI AK PARTİ’DE
 
Tokat’ta belediye başkanlığını AK Partili Eyüp Eroğlu’nun kazanmasının ardından partililer sokağa döküldü. Kent merkezinde araç konvoyları oluşturarak tur atan partililer Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak sonuçları kutladı. Ellerinde Türk bayrağı ve parti bayrakları taşıyan partililer çeşitli sloganlar attı. AK Parti Tokat’ta merkezin yanı sıra bağlı bulunan 11 ilçenin tümünde de belediye başkanlığı seçimlerini kazandı.
 
ŞÜKÜR NAMAZI KILIN
 
Elazığ’da resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını kazanan AK Partili Mücahit Yanılmaz, partililerin toplandığı PTT Meydanı’na gitti. Kısa bir konuşma yapan Yanılmaz, “Evlerinize gidin şükür namazı kılın” dedi.                 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler