Rize'de yıldırım 3 hayvanı telef etti

Rize'nin İkizdere ilçesi Cimil Ortaköy Köyü yaylasına yıldırım düşmesi sonucu 3 büyükbaş hayvan telef oldu.İkizdere Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, hayvanlar üzerinde yaptığı incelemede yıldırım düşmesi sonucu telef olduklarını belirled

Rize'de yıldırım 3 hayvanı telef etti

Rize'nin İkizdere ilçesi Cimil Ortaköy Köyü yaylasına yıldırım düşmesi sonucu 3 büyükbaş hayvan telef oldu.

İkizdere Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, hayvanlar üzerinde yaptığı incelemede yıldırım düşmesi sonucu telef olduklarını belirledi. İkizdere Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Gürel, "Yaz aylarının gelmesiyle hayvan sahipleri hayvanları yüksek yerlerdeki yaylalara çıkartıyor.

Aşırı yağışlı ve gök gürlemelerinde hayvan sahiplerinin hayvanlarını dışarıda otlatmamalarını öneriyoruz.

Bu yaşanan olay üzücüdür. Hayvanların sahibi vatandaşımıza tarım sigortası olmaması nedeniyle herhangi bir yardımda bulunamadık. Bu tür olaylarda çiftçilerimizin mağdur olmamaları için ürünlerini ve hayvanlarını sigortalatmasını tavsiye ediyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel