Rize'de yılbaşı için önlem alındı

Rize Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada,  halkın can ve mal emniyetini sağlayan güvenlik güçlerinin, vatandaşların huzur ve güven içerisinde yeni yıla girmelerini temin için yılbaşı günü ve tatili süresince yoğunluk yaşanacak yerlerde, alışv

Rize'de yılbaşı için önlem alındı

Rize Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada,  halkın can ve mal emniyetini sağlayan güvenlik güçlerinin, vatandaşların huzur ve güven içerisinde yeni yıla girmelerini temin için yılbaşı günü ve tatili süresince yoğunluk yaşanacak yerlerde, alışveriş merkezlerinde ve çevresinde trafik yönünden tedbirler alınacağı ifade edildi.

Açıklamada, alınacak tedbirler şöyle belirtildi:

"Rize otogarına giriş - çıkış yapan bütün otobüsler ve sürücülere ait belgeler titizlikle incelenerek, arıza ve eksiklikleri bulunanlara kesinlikle izin verilmeyecek,  gerekli hallerde yasal işlem uygulanacaktır. Şehirler arası taşımacılık yapan otobüslerin çıkışlarında kuralları uymaları için gerekli bilgilendirme ve uyarılar yapılacaktır. Adnan Menderes Bulvarı, Atatürk, Cumhuriyet Caddeleri ile Cumhuriyet Meydanında trafik denetimleri yapılacaktır. Tüm yol kullanıcılarına trafik kazalarının kural ihlallerinden (uykusuz araç kullanmak, aşırı hız yapma, alkollü araç kullanma, seyahat halinde telefonla konuşma) meydana geldiğini vurgulayarak dinlenme tesislerinde dinlenmeleri hususunda telkinde bulunulacak, bu şartlarda araç kullanılmasına kesinlikle izin verilmeyecektir. Özellikle saat 24.00 itibariyle yoğunluk oluşabilecek noktalarda gerekli tedbirler alınarak, bu noktalarda ilave ekip görevlendirilecektir. Farklı noktalarda yasal sınırların üzerinde alkollü araç kullanan sürücülerin tespitine yönelik trafik denetimleri yapılacaktır. Alkol alıp araç kullanmak istemeyen sürücülerin talepleri halinde ticari araçlarla gideceği yere gönderilmesi sağlanacaktır. Şehir merkezinde kurulu olan MOBESE kameralarının tamamında trafik denetimi yapılacaktır."

Açıklamada, vatandaşların yeni yıla mutlu, huzurlu ve kazasız girebilmesi için her türlü fedakarlığın yapılacağı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel