Rize'de yıkımlar 2 ayda tamamlanacak

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın İstanbul’dan canlı yayın katılımıyla 6 Nisan’da Rize’de yıkımına başlanan “Timya Vadisi” Kentsel Dönüşüm alanında çalışmalar devam ediyor. Yeniköy mahallesinde hayata geçirilecek olan “Timya Vadisi” projesi kapsamında yıkım

Rize'de yıkımlar 2 ayda tamamlanacak

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın İstanbul’dan canlı yayın katılımıyla 6 Nisan’da Rize’de yıkımına başlanan “Timya Vadisi” Kentsel Dönüşüm alanında çalışmalar devam ediyor. 

Yeniköy mahallesinde hayata geçirilecek olan “Timya Vadisi” projesi kapsamında yıkımına başlanan 121 binanın 17’si yıkıldı. Yıkım alanını denetleyen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve beraberinde Teknik işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Şakir Mollayakupoğlu yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
 
Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı yapmış olduğu açıklamada “İnceleme yapılan alanda 121 binamız bulunmaktadır. Geçtiğimiz hafta başlamış olduğumuz yıkım çalışmalarında bugün itibariyle 17 binamızı yıkmış halde, çalışmalara tüm hızıyla devam ediyoruz. Tahmini olarak 2 ay gibi bir süre içerisinde yıkım işlemini bitirmiş olacağız. Yıkım işleminin ardından yeni konutlarımızın yapımına başlanacak.
 
Bu binalar bizim tahmin ettiklerimizden daha kötü bir şekilde inşa edilmiş olup yıkılan 17 binamızın demir kilogramına baktığımızda konulması gerekenden daha az olduğu tespit edilmiştir. Bu demektir ki olası bir facia yaşamadan bu işin önüne geçmiş olduk. Bu durumu gördükten sonra Rize’de bulunan diğer binalarımızın da bu gibi tehlikelerle karşı karşıya olduğunu varsayarak Kentsel Dönüşümü hızlandırmamız gerekecek. Burada çalışmalarını güvenli bir şekilde yürüten arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler