Rize’de Yerli Malı Haftası coşkusu: Yöresel lezzetler tanıtıldı

Rize Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği "Yerli Malı Haftası" etkinliği ile kentin yöresel ürünlerini tanıttı.
Rize’de Yerli Malı Haftası coşkusu: Yöresel lezzetler tanıtıldı

 Rize Belediyesince "Yerli Malı Haftası" etkinliği gerçekleştirildi.

Yerli malını desteklemek için 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, kentin yöresel ürünleri tanıtıldı.

Rize Belediyesi tarafından kurulan stantlarda Rize simidi, Anzer balı, kara lahana çorbası, lahana sarması, pepeçura, laz böreği, hamsikoli, mısır ekmeği, kabak çorbası, muhlama yer aldı.

rize

Öte yandan, ÇAYKUR'a ait stantlarda yeşil çaydan üretilen kurabiyeler ziyaretçilere tanıtıldı. Kentte yetiştirilen kivi ve mandalina meyvelerinin stantları da ziyaretçiler tarafından ilgi gördü.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve Belediye Başkanı Rahmi Metin de stantları ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.