Rize'de Temmuz'da kar sürprizi

Türkiye’nin ve dünyanın bir çok bölgesi sıcakla kavrulurken Rize’de Temmuz ayının ilk günü kar yağdı. Rize Temmuz ayının ilk günü kar sürprizi yaşadı. Rize’de 2 bin 500 rakımın üzerindeki noktalarda geçtiğimiz gün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı öğl

Rize'de Temmuz'da kar sürprizi

Türkiye’nin ve dünyanın bir çok bölgesi sıcakla kavrulurken Rize’de Temmuz ayının ilk günü kar yağdı. 

Rize Temmuz ayının ilk günü kar sürprizi yaşadı. Rize’de 2 bin 500 rakımın üzerindeki noktalarda geçtiğimiz gün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı öğle saatlerine kadar sürdü. Kaçkar Dağı’na tırmanan bir grup dağcı, Rize’nin Çamlıhemşin sınırları içerisinde kalan 3 bin rakım yükseklikteki Mezovit Vadisi’nde kar yağışına tutuldu. Kar sürprizi yaşayan dağcılar Temmuz ayı içerisinde hiç de beklemedikleri bu manzarayı cep telefonları ile kaydettiler.

Dağcılar yapıkları açıklamada 2 bin 500 rakımdan sonra yoğun bir kar yağışı ile karşılaştıklarını belirterek bunun kendileri için bir ilk olduğunu dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler