Rize'de telekulak krizi!

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, özel yetkili savcılar tarafından kendisi ile birlikte 60 kişinin telefonlarının dinlendiğini söyledi. İzinsiz ve farklı amaçlar güdülerek yapılan telefon ve ortam dinlemelerine yasal bir ölçü getirilmesi gerektiğini sa

Rize'de telekulak krizi!
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, özel yetkili savcılar tarafından kendisi ile birlikte 60 kişinin telefonlarının dinlendiğini söyledi.
 
İzinsiz ve farklı amaçlar güdülerek yapılan telefon ve ortam dinlemelerine yasal bir ölçü getirilmesi gerektiğini savunan Bakırcı, 2008 ile 2013 yılları arasında kendisinin de özel yetkili savcılar tarafından dinletildiğini belirtti. Halil Bakırcı yaptığı açıklamada son 5 yıldır bir çok kişinin çeşitli bahaneler ortaya atılarak izinli ve isinsiz olarak dinletildiğini belirterek, yapılan izinsiz dinlemelerin de dinleme sonrası alınan mahkeme kararları ile yasallaştırılmak istendiğine vurgu yaptı.
 
Özel yetkili savcıların 155 numaraları polis ihbar hattına yapılan asılsız ihbarları bile gerekçe gösterip bir çok kişiyi dinlettirdiklerini belirten Bakırcı, bunların arasında kendisininde yar aldığını söyledi.
 
Bakırcı yaptığı açıklamada, "Benimle ilgili olarak 2008 ile 2012 yılları arasında izleme ve dinleme yapılmış. Erzurum'da özel yetkili bir mahkeme kararı ile Rize'de 60 kişi dinlenmiş. Bunu mahkemenin bana gönderdiği yazı ile öğrendim. Yazıda 'her hangi bir suç unsuruna rastlanmamıştır ve ek bir kovuşturmaya gerek yoktur' ibaresi yer alıyordu. Listede yer alan 60 kişiden 40'ını ne tanırım nede görmüşümdür. Bir çoğu Rize'nin dışında yaşayan insanlardır ve benimle ne bağı var bilmiyorum. Burada gayri resmi bir dinleme yapılıp ta sonradan alınan bir mahkeme karı ile bu dosyayı mı kapattılar bunu bilemiyorum. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı kendisinin dinlendiğini söylüyorsa bunun çözülmesi gerekiyor" dedi.
 
Bakırcı, neden dinlettirildiğine halen bir anlam veremediğini kaydederek 2009 yılında yapılan seçimleri etkilemek için dinlettirilmiş olabileceğini söyledi. Bakırcı, "Gelişen teknolojiler gereği bu dinlemeler rahatlıkla yapılabiliyor. Bu ülkenin bunu çözmesi gerekiyor. 4 yıl gibi bir süreyle izleme ve dinleme yapıldığı halde her hangi bir suç unsuruna rastlanmadığına dair bir yazı geldi bana. Belediye başkanı olarak çete başı ben gösteriliyorum. Zannedersem 2009 yılındaki yerel seçimleri etkilemek amacıyla böyle bir şey yapılmış olabilir. Yasal dinlemeden bir rahatsızlığım yok ancak yasa dışı dinlemeler önlenmelidir" diye konuştu.
 
Bakırcı, kendilerinin çete şuçlaması ile dinletirildiğini ifade ederek kendisi ile birlikte dinlettirilen 60 kişi arasında eski Özel Kalem Müdürü Fahrettin Kaya'nın, gazetecilerin, sivil toplum kuruluşlarına, mensup kişilerin ve başka devlet görevlilerinin yanı sıra hiç tanımadığı yaklaşık 40 kişinin daha bulunduğuna dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler