Rize'de tekneyi bırakıp martıyı kurtardılar

Tekneyi kurtarmak için gelenlerden Ziya Çakır, soğuğa rağmen elbiselerini çıkartıp denize girdi, suda çırpınan martıyı kurtararak doğaya saldı. "Onun da can var" diyen Çakır, martının yeniden uçmaya başladığını görmenin sevincini yaşadığını söyledi. TEKNE

Rize'de tekneyi bırakıp martıyı kurtardılar

Tekneyi kurtarmak için gelenlerden Ziya Çakır, soğuğa rağmen elbiselerini çıkartıp denize girdi, suda çırpınan martıyı kurtararak doğaya saldı. "Onun da can var" diyen Çakır, martının yeniden uçmaya başladığını görmenin sevincini yaşadığını söyledi.

 
TEKNEYİ BIRAKIP MARTIYI KURTARDILAR
 
Gündoğdu limanında dün gece motoru arızalanan, ardından da ağlarının kayalara takılması nedeniyle yan yatan Süleyman Topal’a ait, “Eska Baba" isimli balıkçı teknesini kurtarabilmek için bu sabah çalışma başlatıldı. Ancak limana gelenler çalışma için hazırlık yaparken, yan yatan teknenin yakınında dalgalarla boğuşan bir martı dikkat çekti.
 
Tekneyi kurtarmak için gelenler çalışmaya ara verip, kanatlarına sarılan ağlar nedeniyle uçamayan martıyı kurtarma telaşına düştü. Balıkçılardan Ziya Çakır, soğuğa rağmen elbiselerini çıkartarak denize girdi, dalgaların arasında boğuşan martıyı çekip aldı. Kıyıya getirilen ve kanadına sarılan ağlar kesilen martı denize bırakıldıktan sonra kanat çırparak uzaklaştı. 
 
ONUN DA CANI VAR
 
Yan yatan tekneyi kurtarmak için limana geldiğini anlatan Ziya Çakır, o sırada dalgalar arasında martının boğuştuğunu gördüğünü belirterek, “ Deniz dalğalıydı. Biraz tehlikeli oldu ama , 'Onun da canı var' diye düşündüm. Yeniden uçmaya başladığını görmek bizi sevindirdiö dedi.
 
MOTORU ARIZA YAPTI, YAN YATINCA 15 TON HAMSİ DENİZE DÖKÜLDÜ
 
Gündoğdu Beldesi Limanı'ndan dün akşam saatlerinde Karadeniz’e açılan kaptan Süleyman Topal’a ait, 'Eska Baba' isimli 30 metrelik tekne denize ağ attı. Ancak bir süre sonra motoru arızalanan tekne balık dolan ağı çekemedi. Bu sırada ağ kayalara takıldı, kaptan ve 13 mürettebat kayıklardan kıyıya çıktı.
 
Daha büyük teknelerle dönen mürettebatın kurtarmaya çalıştığı tekne bu kez de yan yattı. Dalgaların etkisiyle sürüklenen ve kayalara çarpan teknedeki yaklaşık 15 ton hamsi denize döküldü, dalgaların etkisiyle kıyıya vurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel