Rize'de tarihi binalar yıkılıyor

Rize’nin Çayeli ilçesi Hükümet Meydanı'nda bulunan Hükümet Konağı Binası, Jandarma İlçe Binası ve Lojman’ın yerine yapılacak olan Yeni Belediye ve Hükümet Konağı binası için mevcut binaların yıkımına başlandı.İlçe’de 1970 yılında yapılan ve 43 yıldır hizm

Rize'de tarihi binalar yıkılıyor

Rize’nin Çayeli ilçesi Hükümet Meydanı'nda bulunan Hükümet Konağı Binası, Jandarma İlçe Binası ve Lojman’ın yerine yapılacak olan Yeni Belediye ve Hükümet Konağı binası için mevcut binaların yıkımına başlandı.

İlçe’de 1970 yılında yapılan ve 43 yıldır hizmet veren Hükümet Konağı, İlçe Jandarma Binası ve Vergi Dairesi Lojmanları yıkım nedeniyle birkaç gün önceden boşaltıldı.
Sabah saatlerinde yıkımına başlanan binaların birkaç gün daha devam edeceği bildirildi.

Yıkım işlemi gerçekleşirken bir açıklama yapan İlçe Belediye Başkanı Rıza Çakır, “Birer birer bunları yeniledik. Daha önce burada adliye binamız vardı. Modern bir adliye binası yaptırdık. Türkiye'de olmayan bir mimariyle yapılmış Jandarma binamız yeni yerinde hizmet vermektedir. Şu anda hükümet konağı, vergi dairesinin lojmanları ve Jandarma binalarının yıkımı yapılıyor. Yeni hükümet konağının ihalesi yapıldı. 450 gün içerisinde inşallah halkımıza hizmet vermeye başlayacak.

Bin 453 metrekare kapalı otoparkı olan, bin metre kare üzerinde beş katlı olacak olan bu modern binada hem hükümet konağı hem de Çayeli belediyesi halka hizmet verecektir. İki sene boyunca büyük bir mücadele verdik. Sayın bakanımız Hayati Yazıcı Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Onunda büyük katkıları oldu. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Şu anda burada yapılacak olan bina Karadeniz sahilinin en modern yerel mimariyle yapılan binası olacaktır. Çayeli halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler