Rize'de talihsiz kaza: Çay budarken...

Rize'de çay budaması yaparken parmağı kopan 42 yaşındaki Bahattin Bilanik isimli vatandaşın parmağı mikro cerrahi operasyonu ile 2 saat içinde tekrar kanlanmasını sağlayarak eski haline getirildi.Bilanik'in dört gün önce parmak kopması şikayeti ile Recep

Rize'de talihsiz kaza: Çay budarken...

Rize'de çay budaması yaparken parmağı kopan 42 yaşındaki Bahattin Bilanik isimli vatandaşın parmağı mikro cerrahi operasyonu ile 2 saat içinde tekrar kanlanmasını sağlayarak eski haline getirildi.

Bilanik'in dört gün önce parmak kopması şikayeti ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi başvurdu. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Op.Dr.Süleyman Taş, Türkiye'de mikro cerrahi merkezi ve bu konudaki uzman sayısının az olduğunu belirterek, bu ameliyatın Rize'de ilk defa yapıldığını ve Rize’yi mikro cerrahi merkezi olmaya hazırladıklarını vurguladı. Op. Dr. Süleyman Taş, parmak, el ve ayak gibi uzuv kopması ile başvuran kişileri, başarılı operasyonlarla kaybettikleri organlarına kavuşturduklarını belirtti.

Bu tür yaralanmalarda hastaların dikkat etmesi gereken hususlar hakkında da bilgi veren Dr.Taş "Parmak, el ve ayak kopmalarında, kopan parça bir poşetin içine konularak, bu poşet buzlu suya konulmalı, böylece parçanın buzla direk temas etmemesi sağlanmalıdır. Bu sayede mikro cerrahi ile yerine dikilen organın tutma ihtimali arttırılmaktadır. Çünkü soğuk ortamda hücrelerin yaktığı enerji ve hücre ölümü azalmaktadır. En kısa sürede hastaneye başvurmaları ve kopan parçayı o telaşla unutmayıp beraberinde getirmelerini hastalarımızın kopan organlarına kavuşmaları için oldukça önemlidir" dedi

Çay budaması yaparken parmağı kopan 42 yaşındaki Bahattin Bilanik ise, “Çay motoru ile budama yaparken aniden bir boşluğa düştüm. Çay motoru da başparmağımın yanındaki parmağıma isabet etti ve parmağım koptu. Sonra ambulans ile hastaneye geldim. Parmağıma kavuşma umudum yoktu. Çok ümitsizdim. Ama şu an parmağımı hissedebiliyorum. Eskiden olsa bu ameliyat için Trabzon ya da başka büyük şehirlere gitmemiz gerekirdi. Beni ameliyat eden doktoruma teşekkür ediyorum. Allah devletimizden razı olsun" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel