Rize'de tabiat parkı projesi

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü tarafından Rize'de yapılmakta olan Isırlık Tabiat Parkı Projesi'nin toplantısı gerçekleştirildi.Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezi'nde yapılan toplantıya, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Beled

Rize'de tabiat parkı projesi

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü tarafından Rize'de yapılmakta olan Isırlık Tabiat Parkı Projesi'nin toplantısı gerçekleştirildi.

Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezi'nde yapılan toplantıya, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ve Rize Sivil Toplum Platformu başkanları katıldı.

Toplantıda,  Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, müdürlüklerinin Rize'de gerçekleştirdiği üç yıllık faaliyetler ve Rize Şube Müdürlüğü tarafından yapılmakta olan Isırlık Tabiat Parkı çalışmaları hakkında sunum yaptı.

Milletvekili Karal, Isırlık Tabiat Parkı Projesinin önemli bir proje olduğunu belirterek, "Çalışmalar dün itibari ile başladı. İlk etap ödenekte Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaklaşık 2 milyon 250 trilyon bir para gönderildi. Bundan sonra bu projenin uygulanmaması için hiç bir engel kalmamıştır. Yıllardan beri bir türlü değerlendiremediğimiz böyle bir mekanı da Rize'mizin turizmine çok faydalı bir proje ile değerlendireceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Kasap ise,  Isırlık Tabiat Parkı Projesi'nin çalışmalarının başladığını ifade ederek, "Bu bölgeyi ilgilendiren bir diğer projemiz teleferik projesi. Bununla ilgili kamulaştırma çalışmalarını önümüzdeki haftalarda tamamlayacağız. Bu projeyi Rize'deki kurumlarla birlikte gerçekleştirmek istiyoruz. Isırlık Tabiat Parkı Projesi Rize ve Rize'de yaşayan insanların nefes alacağı bir yer olacaktır" diye konuştu.

Karayolları 10. Bölge Müdürü Bayramçavuş da Isırlık Tabiat Parkı alanına hangi güzergahtan ulaşımın sağlanacağı konusunda bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler