Rize'de spor tesisi için şok karar!

Rize İdare Mahkemesi Rize'de yapılacak futbol sahası için yürütmeyi durdurma kararı verdiği bildirildi.TMMOB Şehir Plancıları Odası Rize Şubesi tarafından Çevre Şehircilik Bakanlığı, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünce onaylı uygulama imar planlarının ip

Rize'de spor tesisi için şok karar!

Rize İdare Mahkemesi Rize'de yapılacak futbol sahası için yürütmeyi durdurma kararı verdiği bildirildi.

TMMOB Şehir Plancıları Odası Rize Şubesi tarafından Çevre Şehircilik Bakanlığı, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünce onaylı uygulama imar planlarının iptali talebiyle Rize İdare Mahkemesine dava açıldı. Mahkeme, dava sonucu Rize sahilinde yapılacak "spor tesisi alanı" kısmının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Türkiye Faal Antrenörler Derneği (TÜFAD) Rize Şube Başkanı Bilal Karafazlı, futbol sahasının 2014 yılı yatırım planına dahil edildiğini, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ödeneğinin çıkarıldığını, yürütmenin durdurulması ile Rize'de spor yapacak gençlerin önünün kapatıldığını belirtti.

Projenin çok titiz bir çalışma ile 16 bin 500 metrekare alan üzerine hazırlandığını ve Türkiye'de görülmeyen bir teknikle çatının tamamen çimlendirilerek doğal bir görüntü kazandırılacağını ifade eden Karafazlı, "Spor organizasyonlarında kullanılacak kıyı kenar çizgisi müsaadesi alınarak, projeleri hazırlanıp yatırım programına alınmış bir çalışmanın mahkemeye taşınarak durdurulması Rize'ye ihanettir. Rize'nin spor geleceğine vurulmuş en büyük baltadır. Spordan anlamayan kişiler gelecek nesillerin önüne engel çıkarmıştır" dedi.

Yapılması planlanan stadın sentetik zeminli oyun alanına sahip olacağını, çift taraflı kapalı tribünlü, ışıklandırma sistemli yapılacağını vurgulayan Karafazlı, "Gelinen noktada bu tesisten yararlanması planlanan 120 takım ve yaklaşık 2 bin 500 sporcunun imkanları elinden alınmıştır. Spor camiasına danışmadan bu işi mahkemeye taşıyanların Rize karşısında sorumlulukları büyüktür. Spor camiasını mağdur eden kişilerin bu kararından geri adım atarak bir an önce stadın yapımının başlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Rize Başkanı Gafur Karali de üzgün olduklarını, spor camiasının bu işi mahkemeye taşıyanları affetmeyeceğini söyledi.

Yetkililer, ödeneği hazır olan spor tesisinin önündeki engellerin kaldırılması halinde ihalesinin yapılarak Rize'nin hizmetine sunacaklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel