Rize'de Polis-vatandaş kavgası

Rize’de asker uğurlama konvoyundaki asker adayı ile bir polis memuru arasında başlayan tartışma büyüyünce polis ekipleri ile vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbede de 2 gazeteci de darp edildi. Olay bugün akşam saatlerinde Rize’nin Atatürk Ca

Rize'de Polis-vatandaş kavgası

Rize’de asker uğurlama konvoyundaki asker adayı ile bir polis memuru arasında başlayan tartışma büyüyünce polis ekipleri ile vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbede de 2 gazeteci de darp edildi.

Olay bugün akşam saatlerinde Rize’nin Atatürk Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, polis ekipleri çevreyi rahatsız ettiği gerekçesiyle bir asker uğurlama konvoyunu durdurdu. Araçta bulunan M.Ç. isimli asker adayı ile bir polis memuru arasında tartışma yaşandı. Polis memurunun M.Ç.’ye tokat attığı ileri sürüldü. M.Ç.’nin arkadaşlarının bunun üzerine polise mukavemet ettiği polisin ise biber gazı kullanıp, belinden çıkarttığı tabancanın kabzası ile M.Ç.’yi kafasından yaraladığı öğrenildi. Bir polis memurunun silahı ile havaya iki el ateş ettiği belirtilirken, çevrede bulunan vatandaşların da polise mukavemet etmesi üzerine olay büyüdü. Olay yerindeki polis ekipleri telsizden yardım istedi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerinde bulunan Zümrüt Rize Gazeteci sahiplerinden Gazeteci Ali Bakoğlu ve serbest gazeteci Necati Dilli polis tarafından darp edildi. İki gazeteci de polisin coplarına maruz kaldı. Emniyet amirlerinin ve müdürlerinin olay yerine girip toplanan kalabalığı sakinleştirmesi ile olay yatıştı. Olayda biri gazeteci iki kişi yaralandı. Olayda yaralanan M.Ç.’nin yarın birliğine teslim olması gerektiği öğrenildi.

Öte yandan görevli polis memurları hakkında adli ve idari soruşturma başlatılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel