Rize'de olmayan fakültede 3 yıl maaş aldığı iddia edilmişti: Görevinden alındı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde binası ve öğrencisi bulunmayan Eczacılık Fakültesi’nde yaklaşık üç yıl fakülte sekreteri olarak maaş aldığı iddia edilen Cihan Karabel, tepkilerin ardından rektör danışmanlığı görevinden alındı.
Rize'de olmayan fakültede 3 yıl maaş aldığı iddia edilmişti: Görevinden alındı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde binası ve öğrencisi bulunmayan Eczacılık Fakültesi üzerinden yaşanan “kadro” tartışması yeni bir boyut kazandı. Fakültenin sekreteri olarak yaklaşık üç yıl maaş aldığı öne sürülen Cihan Karabel’in, gelen tepkiler sonrası rektör danışmanlığı görevinden alındığı öğrenildi.

rizede-olmayan-fakultede-3-yil-maas-aldigi-iddia-edilmisti-gorevinden-alindi

“Hayalet fakülte” tartışması büyüdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de bulunan ve onun adını taşıyan üniversitede yaşanan tartışma, Eczacılık Fakültesi üzerinden gündeme geldi.

İddiaya göre, fakültenin ne binası ne de öğrencisi bulunmasına rağmen Cihan Karabel fakülte sekreteri olarak atanarak yaklaşık üç yıl boyunca bu görev üzerinden maaş aldı.

rizede-olmayan-fakultede-3-yil-maas-aldigi-iddia-edilmisti-gorevinden-alindi

 

Jet hızında başka göreve atandı

Üniversite Senatosu tarafından Eczacılık Fakültesi’nin kapatılması yönünde karar alınmasının ardından Karabel’in, kararın Resmî Gazete’de yayımlanmasından önce Yabancı Diller Yüksekokulu sekreterliği görevine atandığı ifade edildi.

Rektör danışmanlığı görevinden alındı

Konuya ilişkin iddiaların basına yansıması ve “hayalet fakülte” tartışmalarının büyümesi üzerine üniversite yönetiminin sessiz bir adım attığı öne sürüldü.

Üniversitenin resmi internet sitesinde yer alan “Rektör Danışmanları” bölümünden Cihan Karabel’in fotoğrafı ve özgeçmişi kaldırıldı. Böylece Karabel’in rektör danışmanlığı görevinin sona erdiği ortaya çıktı.

rizede-olmayan-fakultede-3-yil-maas-aldigi-iddia-edilmisti-gorevinden-alindi

Danışman sayısı da azaldı

Karabel’in görevden alınmasının ardından üniversitedeki aktif rektör danışmanı sayısının da 4’ten 3’e düştüğü belirtiliyor.

Kamuoyu o sorunun cevabını bekliyor

Eczacılık Fakültesi kapatılana kadar geçen yaklaşık üç yıllık süreçte Karabel’e ödenen maaşların kamu zararı oluşturup oluşturmadığı ise tartışılmaya devam ediyor.

Söz konusu maaşların hukuki boyutunun araştırılıp araştırılmayacağı ve herhangi bir inceleme başlatılıp başlatılmayacağı konusunda ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak:Haber61

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum